aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαρεξήγηση, απειλή και αλλαγή ενόψει τελικού

Παρεξήγηση, απειλή και αλλαγή ενόψει τελικού

Αιτία η αλλαγή στάσης από πλευράς του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, τουλάχιστον με βάση την ενημέρωση που είχαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας. Ο ΣΔΚ ωστόσο από την πλευρά του, φέρεται να αρνείται ότι έδωσε τη συγκατάθεσή του για την κάθοδο ξένων.

Η χρονική σειρά των γεγονότων αρχίζει με το αίτημα των δύο φιναλίστ, το οποίο συζήτησαν στέλεχος της ΚΟΠ και των διαιτητών. Ο πρώτος φέρεται να πληροφόρησε τους ομολόγους του στην ομοσπονδία πως ο ΣΔΚ αποδέχθηκε όπως το παιχνίδι της 18ης Μαΐου διευθύνουν ξένοι διαιτητές, με αντάλλαγμα την εισαγωγή πρόνοιας ώστε από τη νέα χρονιά, στον τελικό να ακούγεται πάντοτε κυπριακή σφυρίχτρα.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ΚΟΠ για την κάθοδο ξένων, για να παραλάβει όμως επιστολή από τον σύνδεσμο των Κυπρίων ρεφ που να λέει πως δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του και να απειλεί εμμέσως πλην σαφώς με απεργία στην 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟΠ ζήτησε την άποψη των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και επί του παρόντος, οι περισσότεροι φέρονται να τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής στην απόφαση και αντί για ξένους, να διαιτητεύσουν Κύπριοι τον τελικό.

Λόγω του επικείμενου Γιούρο, η ομοσπονδία δεν έχει την ευχέρεια επιλογής ξένου διαιτητή πρώτης κατηγορίας, παράμετρος που δεν είναι η μοναδική που φέρονται να έλαβαν υπόψη όσοι είπαν τελικά το «ναι» στον ΣΔΚ. Απόλλων και Ομόνοια παρέμειναν αμετακίνητοι από τη θέση τους και αναμένουν την οριστική απόφαση, γνωρίζοντας πως είναι πιθανή η επιστροφή από τους ξένους στους Κύπριους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ