aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαραμένει αδιόρθωτη η Ομόνοια

Παραμένει αδιόρθωτη η Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το κεφάλαιο διαιτησία είναι το ένα και είναι δουλειά της διοίκησης να το χειριστεί. Το άλλο, όμως, το αγωνιστικό, είναι κάτι που απασχολεί και προβληματίζει την τεχνική ηγεσία, η οποία ναι μεν εντόπισε την αδυναμία αλλά για την ώρα δεν έχει βρει τη λύση. Η Ομόνοια παραμένει αδιόρθωτη όσον αφορά στην αμυντική της συμπεριφορά, είτε αυτή αφορά σε στατικές φάσεις είτε σε οργανωμένη επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου και παρόλο που δεν επιτρέπει να της κάνουν πολλές φάσεις, δέχεται με ευκολία το γκολ.

«Κάθε λάθος το πληρώνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πάμπος Χριστοδούλου μετά το ματς με την Αλκή. Όταν η αντίπαλος της Ομόνοιας είχε μόλις τρεις τελικές στον στόχο και οι δυο έγιναν γκολ, είναι πρόβλημα. Και δεν είναι η πρώτη φορά αφού το συγκεκριμένο σκηνικό παρουσιάστηκε και στα τέσσερα επίσημα ματς, αλλά και σε αρκετά φιλικά παιχνίδια. Παρόλο που εντοπίστηκε το «θέμα» που έχει η Ομόνοια όταν αμύνεται, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η λύση. Δεν εξηγείται αλλιώς από τη στιγμή που λίγο έλειψε να το πληρώσει με τον Εθνικό, δεν το απέφυγε με την Πάφο, δέχθηκε δυο γκολ σ’ ένα ματς που επιβλήθηκε και πέτυχε πέντε γκολ (με την ΑΕΚ) και προχθές βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ και έτρεχε για την ανατροπή. Δεν έφταναν τα δικά της αμυντικά λάθη, πλήρωσε και αυτό του βοηθού διαιτητή απέναντι στην Αλκή.

Τα επτά γκολ παθητικό στα πρώτα τέσσερα ματς είναι πάρα πολλά για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ούτε πέρσι, στη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της, δεν δέχθηκε τόσα γκολ. Ήταν στα πέντε, χωρίς να έχει στο ρόστερ της κεντρικούς αμυντικούς της αξίας και του βιογραφικού που συνοδεύει τους Γουίλιαμ Σοάρες και Φαμπρίσιο. Άλλο πέρσι, άλλο φέτος, όμως είναι κάτι που δίνει τροφή στους φίλους της ομάδας να το παραλληλίζουν και να διερωτώνται πότε η Ομόνοια θα φτιάξει την εικόνα της. Ήδη το «τριφύλλι» μετρά την απώλεια πέντε σημαντικών βαθμών απέναντι σε δυο νεοφώτιστες ομάδες, ενώ έβγαλε με άνεση και πεντάρα το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Είναι ξεκάθαρο πως, οι πράσινοι τα βρίσκουν σκούρα με τις μικρομεσαίες ομάδες, οι οποίες επιλέγουν να παίξουν κυρίως με αντεπιθέσεις και πιάνουν ανοργάνωτη την άμυνά τους, αφού βγάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση. Δεν υπάρχουν καλές επιστροφές, όπως έγινε στο δεύτερο γκολ της Αλκής προχθές. Παρόλο που ο Χριστοδούλου θέλησε να διορθώσει τα κακώς έχοντα που παρουσιάστηκαν στα πρώτα δυο ματς, αφήνοντας στα άλλα δυο τον Μαντούρο στον πάγκο (τη θέση του πήρε ο Κατελάρης), η εικόνα δεν άλλαξε. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν είναι θέμα ενός ποδοσφαιριστή αλλά λειτουργίας όλης της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ