aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαντιλιμόν: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι κωφοί γονείς και η μεγάλη του ψυχή

Παντιλιμόν: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι κωφοί γονείς και η μεγάλη του ψυχή

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Κοστέλ Παντιλιμόν αποτελεί τον εκλεκτό της Ομάδας Προγραμματισμού στην Ομόνοια για τη θέση στον «άσο». Μάλιστα, έχει επέλθει συμφωνία με τον 32χρονο Ρουμάνο και την ομάδα στην οποία ανήκει, τη Νότιγχαμ Φόρεστ, για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν και όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ο έμπειρος τερματοφύλακας αναμένεται στην Κύπρο για τα διαδικαστικά. Ποιος όμως, είναι ο υψηλόσωμος κίπερ που θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του «τριφυλλιού» στα αμέσως επόμενα παιχνίδια; Δύσκολα παιδικά χρόνια, πόνος, χαρά, δικαίωση… Αυτή είναι η ιστορία του Κοστέλ Παντιλιμόν.

Από μικρό παιδί αντιμετώπισε στο οικογενειακό του περιβάλλον πολλά προβλήματα. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ιατρικά. Βλέπετε οι γονείς του είναι κωφοί, κάτι το οποίο δεν έκρυψε ποτέ αλλά ποτέ δεν μίλησε γι’ αυτό όσες ερωτήσεις και αν δέχθηκε στο παρελθόν. «Ναι, οι γονείς μου είναι κωφοί, αλλά ποτέ δεν ήθελα και δεν θέλω να εμπλέκω την οικογένειά μου. Δεν θέλω να βλέπει ο κόσμος σαν ένα δράμα αυτή την ιστορία. Είμαι περήφανος για τους γονείς μου, χαίρομαι που τους έχω», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του και το… έκοψε εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε όμως για τις οικονομικές δυσκολίες που πέρασε στα παιδικά του χρόνια, τοποθετήθηκε ποτέ. Απλά δούλεψε σκληρά για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, για να κερδίζει αρκετά χρήματα και να βγάλει τους γονείς του από τη φτώχεια. Οι φίλοι του λένε πως είναι «ένας γίγαντας με μια μεγάλη ψυχή», γνωρίζοντας φυσικά τι έχει κάνει ο ίδιος για την οικογένειά του. «Τα πρώτα του χρήματα από το ποδόσφαιρο ήταν περίπου 90 ευρώ σε ηλικία 14 ετών. Αφού πληρώθηκε, καθώς επέστρεφε στο σπίτι αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια και το υπόλοιπο ποσό το έδωσε στους γονείς του. Ήταν μια χειρονομία που εντυπωσίασε πολύ τη μητέρα του, η οποία έβαλε τα κλάματα από χαρά», είχε αποκαλύψει ένας κολλητός του.

Ο Παντιλιμόν έχει πάνω απ’ όλα την οικογένειά του και δεν έχει ξεχάσει τις θυσίες που έκαναν οι γονείς του για να τον μεγαλώσουν. «Πάντα έστελνε χρήματα στο σπίτι, είτε έβγαζε 100 ευρώ είτε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ο Κοστέλ δεν ξεχνά τους γονείς του και τους υποστηρίζει. Μάλιστα, κάθε φορά που υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται, πάντα επισκέπτεται τους γονείς του και πηγαίνει ολιγοήμερες διακοπές μαζί τους, σε πολλά μέρη, ειδικά στη Ρουμανία», είπε κάποτε ένας στενός του οικογενειακός φίλος.

Διαβάστε επίσης:

Όσοι νομίζονται πως ο Παντιλιμόν ήταν πάντα τερματοφύλακας, διαβάστε αυτό… Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όταν άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Αεροστάρ Μπακάου, ήταν επιθετικός. Ο πατέρας του ήταν που επέμενε να τον… κάνει τερματοφύλακα και τα κατάφερε. Με τα πλονζόν (σ.σ. η βουτιά του τερματοφύλακα για να αποκρούσει τη μπάλα) που έκανε στο δωμάτιό του, έσπασε πολλά κρεβάτια. Είδωλό του ο Μπουφόν. «Τον γνώρισα από κοντά και είμαι περήφανος για αυτό, είναι ένας από τα άτομα που εκτιμώ ως παίκτη και ως άνθρωπο. Έμαθα πολλά από αυτόν».

Η υπόλοιπη (αγωνιστική) ιστορία για τον Παντιλιμόν γνωστή. Αφού μετακινήθηκε από την ομάδα της γενέτειράς του, στα τμήματα υποδομής της Πόλι Τιμισοάρα, το 2011 τον απέκτησε η Σίτι και το 2014 τον άφησε ως ελεύθερο για να τον κάνει δικό της η Σάντερλαντ.  Οι «Μαυρόγατες» τον παραχώρησαν δανεικό κατά σειρά σε Γότφορντ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνα και Νότιγχαμ Φόρεστ, με την τελευταία να τον αποκτάει με μετεγγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην περσινή σεζόν αποτελούσε βασική επιλογή κάτω από τα γκολποστ της, μετρώντας 44 συμμετοχές στην Championship (μόλις δύο δεν έπαιξε). Η έλευση, όμως, φέτος στη Νότιχγαμ Φόρεστ του διεθνούς Κοσοβάρου τερματοφύλακα Άρο Μούριτς ως δανεικό από τη Μάντσεστερ Σίτι, έριξε δεύτερο στην ιεραρχία τον Παντιλίμον, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θέλει και γι’ αυτό αναζητά από το καλοκαίρι τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ