aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαναθηναϊκός: Φέρτε πίσω τον Νταμπίζα!

Παναθηναϊκός: Φέρτε πίσω τον Νταμπίζα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με την απομάκρυνση του Αντρέα Στραματσόνι και την αντικατάσταση του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Στα σχόλια τους οι πλείστοι των έγκυρων ρεπόρτερ του αθηναϊκού «τριφυλλιού» τονίζουν ξανά και ξανά το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του Γιάννη Αλαφούζου με την απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Διαβάστε το σχόλιο του Κώστα Γουλή στο contra.gr: με τίτλο: «Η πολύ πιο δύσκολη “day after” και το “έγκλημα” με Νταμπίζα».

Αναλυτικά: «Η απομάκρυνση Νταμπίζα ήταν ίσως το μεγαλύτερη ΛΑΘΟΣ του Mr. ΣΚΑΪ. “Προπέρσινα… ξινά σταφύλια ρε Γουλή” θα μου πείτε. Μπορεί! Αλλού απαντήστε μου, πότε μετά τον Νταμπίζα βρήκε ο Παναθηναϊκός ένα ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ εντός της ομάδας. Ένα πρόσωπο που ήξερε να φερθεί με το… γάντι στα αποδυτήρια, αλλά και παράλληλα να “εκπέμπει” το φόβο και τον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από τότε, μέχρι σήμερα “πήξαμε” στις… παιδικές χαρές. Με νοοτροπίες “έλα μωρέ και που χάσαμε τι έγινε;” και “εντάξει χάσαμε χθες, αλλά με τα λεφτά μας τι γίνεται;”. Και γενικά ένα ατελείωτο “χημείο”, που λέγαμε και στο στρατό και ούτε ένας, ΕΝΑΣ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕ να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη.

Ένα τέτοιο πρόσωπο ΟΦΕΙΛΕΙ να ξαναβρεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού (πρώτα ίσως κι απ’ τον νέο προπονητή) κι από εκεί να αρχίσει την ανοικοδόμηση. Αν ο Ζιλμπέρτο μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο (αμφίβολο λόγω ήπιου χαρακτήρα, κι αυτό δεν αλλάζει απ’ τη μια μέρα στην άλλη) ναι να το αναλάβει αυτός.

Αν δεν μπορεί ο Βραζιλιάνος, ένα απ’ τα πλέον σεβαστά πρόσωπα που έχουν περάσει ποτέ απ’ τον σύλλογο, να αξιοποιηθεί αλλού και να γίνει προσπάθεια για να έρθει ένας τεχνικός διευθυντής που θα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ας προσπαθήσει να φέρει πίσω τον Νταμπίζα στην τελική, αν και πλέον είναι πολύ δύσκολο λόγω της εργασίας του στην Ομόνοια. Ας το δοκιμάσει όμως. Δεν θα ρίξει τον εγωισμό του. Αν το καλοσκεφτεί ο Αλαφούζος (κι αφαιρέσει απ’ το μυαλό του τα όσα του “πιπίλισαν” διάφοροι… καλοθελητές στο θέμα Νταμπίζα), είναι πολύ περισσότερα αυτά που τον ενώνουν με τον μέχρι πριν δύο χρόνια τεχνικό διευθυντή του και πολύ λιγότερα αυτά που τον χωρίζουν. Ειδάλλως, ΠΡΕΠΕΙ να βρει ο ίδιος τον κατάλληλο.

Ξαναλέω, αν κρίνει ότι ο Ζιλμπέρτο δεν έχει τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Πάνω απ’ όλα όμως αυτή τη φορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά, χωρίς “υπερεξουσιες” στον επόμενο προπονητή. Διότι αλλιώς θα συνεχίσει να γυρίζει γύρω-γύρω απ’ την ουρά του και να την… κυνηγάει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ