aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαναγή: «Δεν ήμουν τερματοφύλακας, στον Ροτσίδη έπαιζα παντού»

Παναγή: «Δεν ήμουν τερματοφύλακας, στον Ροτσίδη έπαιζα παντού»

Καλεσμένος στην εκπομπή PASP Extra Time ο διεθνής τερματοφύλακας της Ομόνοιας Κωνσταντίνος Παναγή. Μαζί του κάνουμε μια ανασκόπηση της πορείας του σε Ολυμπιακό και Ομόνοια και μιλάει για την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του πριν παίξει το παιχνίδι μνήμης και πει την γνώμη του για τον κόσμο της Ομόνοιας και την κάρτα φιλάθλου.

Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του ΠΑ.Σ.Π. και της AlfaSports.TV με Δωροθέτες το ΜΙΗΑ Bodytec studio στη Λεωφ. Στροβόλου, το ταξιδιωτικό γραφείο SeeYou Travel και τη NIVEA Men.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις

«Ξεκίνησα από την ακαδημία του χωριού μου. Ξεκίνησα από τον Ροτσίδη Μάμμαρι. Είχαμε μια ακαδημία εκεί όπου αγωνίζονταν όλα τα παιδιά και στη συνέχεια μέσω διαφόρων τουρνουά που πηγαίναμε με ανακάλυψε ο Ολυμπιακός. Εγώ παλιά ασχολούμουν με πολλά αθλήματα. Δεν ήμουν ποτέ τερματοφύλακας, γενικά μου άρεσε το άθλημα. Έπαιζα παντού στον Ροτσίδη, όμως στον Ολυμπιακό πήγα σαν τερματοφύλακας, γιατί θυμάμαι ότι στο τελευταίο τουρνουά που πήγα με την ομάδα του Μάμμαρι αγωνίστηκα ως τερματοφύλακας και τους άρεσα».

Ερωτηθείς για τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, απάντησε: «Άρχισα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού όταν ήμασταν στη Β’ Κατηγορία. Την πρώτη σεζόν όταν βρήκαμε Α’ Κατηγορία, αν θυμάμαι καλά ήρθε στην ομάδα ο Πάμπος Χριστοδούλου και κάναμε μια πολύ καλή ομάδα και διεκδικήσαμε κάτι στο κύπελλο, όπου χάσαμε από τον Απόλλωνα στην παράταση. Τότε στην ομάδα ήταν ο Πιέρος, ο Χρυσοβαλάντης, ο Α. Χριστοδούλου, ο Μαύρου, ο Νίκος Νικολάου. Είχαμε πολύ καλό ρόστερ και γινόταν καλή δουλειά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μόλις τελείωσε η χρονιά αλλάξαμε και προπονητή, ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Τη σεζόν 2013-14 νομίζω ότι η γεμάτη μου σεζόν στη Β’ Κατηγορία ήταν αυτή μου εξασφάλισε το εισιτήριο μου για την Ομόνοια. Ήταν πολύ σημαντικά τα παιχνίδια που πήρα τότε στον Ολυμπιακό, παρόλο που η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση αφού τότε παίζαμε πολλοί μικροί, αλλά όλοι μας κερδίσαμε από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φέρουν τον Ολυμπιακό στην Α’ Κατηγορία, αλλά κερδίσαμε πολλά εκείνη τη σεζόν. Είχαμε κάποιες δυσκολίες με τον στρατό αλλά ευτυχώς μέσω της Εθνικής μπορούσαμε να ήμασταν εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να επιλέξει την Ομόνοια, είπε: «Θυμάμαι ότι την περίοδο που ήταν να φύγω από τον Ολυμπιακό είχε κάνει και η ΑΕΚ πρόταση για να με αποκτήσει, αλλά επέλεξα την Ομόνοια λόγω και του Χριστόφορου Λοϊζου που ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων εκεί και ήμασταν μαζί στην Εθνική την προηγούμενη χρονιά. Μου εξήγησε πως ήταν η κατάσταση στην Ομόνοια και με έπεισε ο τρόπος δουλειάς και η δυναμική της ομάδας και έτσι επέλεξα την Ομόνοια. Ο Χριστόφορος με βοήθησε και στην προσαρμογή και στο γήπεδο».

Σε ό,τι αφορά στην γρήγορη προσαρμογή του σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια, είπε: «Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ήταν Κύπριος ο προπονητής. Τότε ήταν ο Κωστάκης Καϊάφας που μας έδινε σημασία είτε είχαμε συμμετοχές είτε όχι. Μας συμβούλευε. Είχα επίσης βοήθεια και από τους άλλους δύο τερματοφύλακες, τους Μορέιρα και Γιωργαλλίδη, και σε συνεργασία με τον Χριστόφορου Λοϊζου κάναμε μια πολύ καλή ομάδα τερματοφυλάκων. Ήξερα πηγαίνοντας στην Ομόνοια ότι θα είμαι τρίτη επιλογή και θα με βοηθήσουν στη συνέχεια είτε να παίξω είτε να βοηθήσω την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Δεν περίμενα εκείνη τη χρονιά να παίξω, όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα, με εμπιστεύτηκαν στα ματς του κυπέλλου, έδειξα ότι μπορώ να αγωνιστώ και στη συνέχεια ήρθαν κάποιες εξελίξεις στην ομάδα που με βρήκαν να παίζω. Τις επόμενες σεζόν όπου έπαιζα βασικός, αν μου επιτρέπεται να πω ότι είχα πάρα πολλή πίεση αλλά σε κάποια σημεία δεν ήταν η σωστή πίεση, γιατί δεν ήταν μόνο το δικό μου κομμάτι, τότε η Ομόνοια είχα άλλα θέματα. Σίγουρα όμως το να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα έχει πίεση ότι και να κάνεις, απλά είναι και ο σωστός τρόπος να ασκήσεις την πίεση και πώς να την διαχειριστείς. Εκείνον τον καιρό η ομάδα είχε θέματα, ο Κωστάκης Καϊάφας την κρατούσε πάρα πολύ καλά και μας είχε όλους μαζί. Δυστυχώς δεν καταφέρουμε να μπούμε ομίλους την προηγούμενη σεζόν που θα άλλαζαν πολλά πράγματα. Ήταν δύσκολες σεζόν και χαίρουμε που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και συνεχίζω να παίζω στην Ομόνοια».

Αναφερόμενος στην περσινή σεζόν, επεσήμανε: «Θέλω να ξεχάσω τι έγινε στην ομάδα, αλλά σε ότι αφορά στον τραυματισμό μου έχασα πολλά αλλά πιστεύω μέσα μου ότι κέρδισα ακόμη περισσότερα. Ένας τραυματισμός σε παίρνει πίσω, αλλά θεωρώ ότι κέρδισαν πολλά από ό,τι θα κέρδιζα αν αγωνιζόμουν ή αν δεν ερχόταν ο τραυματισμός. Εμένα μου έτυχε την περίοδο που τραυματίστηκα να ήταν η Ομόνοια ήταν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όλοι θυμόμαστε τι γινόταν εκείνη την περίοδο, μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα λίγο από την όλη διαδικασία, αλλά στο τέλος η ομάδα μου με βοήθησε όταν βρήκε και αυτή τα πόδια της. Έκανα μια σωστή επέμβαση και επέστρεψα».

Ερωτηθείς για την πρώτη εντύπωση από τον Γιάννη Αναστασίου: «Είναι ένας σοβαρός και σωστός άνθρωπος. Ξέρει πότε να μιλήσει, πώς να συμπεριφερθεί, ξέρει πώς να σε πιέσει γιατί του αρέσει η σκληρή προπόνηση. Είναι ένα άνθρωπος που πιστεύω ότι αν του δοθεί πίστωση χρόνου και τον αφήσουν να δουλέψει με τον τρόπο που ξέρει ο ίδιος, θα βοηθήσει πάρα πολύ όχι μόνο την ομάδα αλλά και τους μικρούς που έρχονται γιατί έχει μάθει οι μικροί μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα είτε τώρα είτε μετέπειτα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Παναγή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ