aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠαφιακός-Ομόνοια: Για τα «μάτια» μίας κούπας

Παφιακός-Ομόνοια: Για τα «μάτια» μίας κούπας

Διεξάγεται απόψε στο Κίτιον (20:00) ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας βόλεϊ ανδρών. Τον τίτλο διεκδικούν ο Παφιακός και η Ομόνοια και το παιχνίδι προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στους φίλους του αθλήματος, αφού θα αναμετρηθούν οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν.

Ο τυπικά γηπεδούχος «Green Αir» Παφιακός κυνηγά το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία του, ενώ η Ομόνοια το πέμπτο. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξουν με μανία να σηκώσουν το τρόπαιο. Στις «ατραξιόν» της διοργάνωσης το γεγονός ότι ο λίμπερο του «Green Αir» Παφιακού, Αντώνης Αντωνίου, θα αγωνιστεί εναντίον της Ομόνοιας με την οποία πανηγύρισε το περσινό Κύπελλο. Εξάλλου, ο λίμπερο της Ομόνοιας, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου, θα αγωνιστεί εναντίον του Παφιακού, ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι.

Οι δυο πρώτοι τελικοί κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων σηματοδότησαν και τις δυο πρώτες κατακτήσεις κυπέλλων των δυο ομάδων. Το 1997 ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα το τρόπαιο κατέληξε στην Πάφο, ενώ δύο χρόνια αργότερα η Ομόνοια πήρε την εκδίκησή της.

Υπενθυμίζουμε ότι η κάθε ομάδα εξασφάλισε από 400 εισιτήρια που τιμώνται προς 10 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν ως εισφορά για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΠΕ. Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν στις 18:45 και οι οπαδοί του «Green Air» Παφιακού θα λάβουν την κεντρική κερκίδα και της Ομόνοιας την απέναντι από τους επίσημους.

Τέλος, αναφέρουμε ότι η είσοδος των ομάδων θα γίνει με τη συνοδεία αυτιστικών παιδιών μετά από απόφαση της ΚΟΠΕ που τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που εορτάζεται στις 2 Απριλίου. Τα παιδιά μαζί με τους πετοσφαιριστές των δυο ομάδων θα μεταφέρουν μαζί τους στο γήπεδο πανό με σύνθημα «Ίδιος Κόσμος – Άλλη ματιά».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου, ο Σύνδεσμος Φίλων και Συγγενών Ατόμων με Αυτισμό «Μαζί» διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή παιδιών στον τελικό του Κυπέλλου. Στους βασικούς του στόχους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ενημέρωση του κόσμου για θέματα αυτισμού, η δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων για αυτισμό, καθώς επίσης και η δημιουργία σπιτιών για ενήλικες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ