aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠάμπος-Ρούι: Αυτοί οι δυο πάνε πακέτο!

Πάμπος-Ρούι: Αυτοί οι δυο πάνε πακέτο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την περασμένη Τρίτη η Ομόνοια ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ρούι Ζούνιορ. Ο Πορτογάλος, όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου, προσελήφθη στη θέση του αρχισκάουτερ. Σημειώνεται ότι θα έχει καθήκοντα εντοπισμού και παρακολούθησης μετεγγραφικών στόχων, τόσο εντός Κύπρου όσο και στο εξωτερικό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου γνωρίζει πολύ καλά τον Ρούι Ζούνιορ, τον εμπιστεύεται απόλυτα στον εντοπισμό ποδοσφαιριστών, γι’ αυτό και εισηγήθηκε την πρόσληψή του. Όπως και ο Μάκης Παπαϊωάννου, θα αποτελέσουν το δεξί χέρι του Κύπριου τεχνικού για το… σκανάρισμα υποψήφιων μετεγγραφικών στόχο στο μέλλον, αφού στην Ομόνοια δεν σκέφτονται μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Ο Πάμπος θεωρεί πως έχει αξιόλογους συνεργάτες, τους καλύτερους, που θα συμβάλουν σε υλοποίηση του έργου που άρχισε και προσβλέπει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την απόλυτη επιτυχία.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Χριστοδούλου και ο Ζούνιορ θα συνεργαστούν. Είναι η τέταρτη! Οι δυο τους πάνε πακέτο και μάλιστα έχουν ζήσει μοναδικές στιγμές με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012 με την ΑΕΛ και το ίδιο προσδοκούν και τώρα, σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια. Το πρώτο συναπάντημα των δυο ανδρών ήταν το καλοκαίρι του 2007, όταν ο Πάμπος Χριστοδούλου ως προπονητής της Δόξας έφερε τον Ρούι Ζούνιορ στην ομάδα του. Η ομάδα της Κατωκοπιάς, προερχόμενη από τη Β’ Κατηγορία, πέτυχε τον στόχο της παραμονής.

Τότε, ο Ζούνιορ, που έκανε πολύ καλή σεζόν (ως αριστερό μπακ), πήρε μετεγγραφή στην ΑΕΛ. Δυο χρόνια μετά, το 2010, ο Χριστοδούλου, ως προπονητής του Ολυμπιακού πλέον, ενέταξε στο ρόστερ της ομάδας του και πάλι τον Πορτογάλο. Στη δεύτερη κοινή παρουσία τους, ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή μπάλα και μάλιστα τερμάτισε στην 8η θέση, μένοντας μακριά από περιπέτειες.

Ο Χριστοδούλου κέρδισε τις εντυπώσεις με το έργο που επιτέλεσε σε Δόξα και Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να του ανοίξει την πόρτα της η ΑΕΛ. Μαζί του και ο Ζούνιορ, που τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Από άλλο πόστο αυτή τη φορά, αυτό του τεχνικού διευθυντή. Τρίτη φορά μαζί σε διαφορετική ομάδα αλλά με άλλη ιδιότητα ο Πορτογάλος και μαζί πλέον στον πάγκο. Με την «πρώτη» γνώρισαν την απόλυτη επιτυχία, οδήγησαν την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια!

Ο Πάμπος, παρόλο που χώρισαν στη συνέχεια οι δρόμοι τους, διατήρησε καλές σχέσεις με τον Ρούι και σ’ αυτό το νέο του εγχείρημα, στο μεγαλύτερο βήμα στην προπονητική του καριέρα, θέλησε να συνεργαστεί και πάλι μαζί του. Οι δυο τους, στην τέταρτη κοινή παρουσία τους σε μια ομάδα, σε συνεργασία με όλους τους άλλους συνεργάτες, θέλουν και πάλι να πετύχουν, να οδηγήσουν την Ομόνοια ψηλά, πολύ ψηλά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ