aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠάμπος: «Οι μετεγγραφές και το αμυντικό ποδόσφαιρο»

Πάμπος: «Οι μετεγγραφές και το αμυντικό ποδόσφαιρο»

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σαν προπονητής της Ομόνοιας, παραχώρησε στην ιστοσελίδα OmonoiaNews.com ο Πάμπος Χριστοδούλου. Δείτε τι είπε –μεταξύ άλλων- για τις μετεγγραφές που θα γίνουν και που θα ενισχυθούν οι πράσινοι.

Ήταν η ποιότητα των παικτών, ή η απαράδεκτη αδιαφορία που επέβαλλε τελικά το ξήλωμα; Ρωτάω γιατί μόλις ανέλαβες οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 7-8 μεταγραφές. Στην πορεία έγιναν 12-14: «Πρώτα από όλα, είμαι εναντίων του να τα ρίχνουμε στη ποιότητα των παικτών. Στην Ομόνοια υπήρχαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και δεν το λέω εγώ, το λένε τα βιογραφικά τους και η προϊστορία τους. Πολλοί παράγοντες διαμορφώνουν μια συγκεκριμένη κατάσταση κατά τη χρονιά. Το είδαμε και σε άλλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, όπως στην ΑΕΛ του 2011-12 που οι παίκτες που κέρδισαν πρωτάθλημα δεν απέδιδαν. Στην Ομόνοια τα όλα προβλήματα, και το πώς την πήρε από κάτω η όλη κατάσταση, είχε σαν αποτέλεσμα στα πλέι οφ να βλέπουμε αυτή την εικόνα. Οι ποδοσφαιριστές που απέδιδαν στο 7 και το 8, μετά τα προβλήματα ήταν στο 3 και το 4, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγω συνθηκών.

Από κει και πέρα ο αριθμός των μεταγραφών όντως άλλαξε στην πορεία. Κι αυτό γιατί έλεγα στον πρόεδρο πως αν βρούμε κάτι καλύτερο από τους υφιστάμενους παίκτες στην πορεία, θα κάνουμε περισσότερες αλλαγές. Μιας και ανάφερα τον πρόεδρο, να πω πως υπάρχει μια άψογη συνεργασία, χθες ήμουν και στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο σέβεται απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος που θέλω να δουλέψω. Είναι όλοι διψασμένοι για να πετύχουμε αυτά που δεν καταφέραμε τις προηγούμενες χρονιές. Θέλουμε να βλέπουμε μια ομάδα που να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο και τα άλλα θα έρθουν».

Να περιμένουμε μπόλικη Πορτογαλία το καλοκαίρι ή έχεις και νέες αγορές στα υπόψη; «Ποιος προπονητής που θέλει να δουλέψει σωστά στην Κύπρο δεν θα πήγαινε σε αυτή την αγορά; Πήγαμε Πορτογαλία μαζί με τον Πρόεδρο και χάρηκα που πήγαμε μαζί. Υπάρχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαιριστές από περισσότερες από 15 χώρες. Και η νοοτροπία στη χώρα είναι κοντά στη δική μας. Τα μπάτζετ των ομάδων είναι πιο μικρά από τις μεγάλες ομάδες εδώ και μπορείς πιο εύκολα να πείσεις τους ποδοσφαιριστές να έρθουν. Φυσικά αυτό άλλαξε λίγο τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να έχεις δυνατό όνομα για να έρθουν και να δουλέψουν. Νομίζω είναι μία αγορά που είμαστε πολύ κοντά. Επίσης έχεις έτσι την ευκαιρία να φέρεις ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία. Να φέρεις παίκτες φιλόδοξους, να κτίσεις κορμό κι αν έρθουν προτάσεις να τους πωλήσεις για να βελτιωθούν και τα οικονομικά του σωματείου».

Πόσες ακόμα μεταγραφές να περιμένουμε; Και ποιες θέσεις θεωρείς πιο νευραλγικές και πιο σημαντικό να ενισχυθούν με δεδομένα και τα αμυντικά χάλια; «Όλες οι θέσεις είναι σημαντικές. Το πρόβλημα της Ομόνοιας πέρσι ήταν η όλη αμυντική λειτουργία. Αν θυμάστε για την ΑΕΛ και την Εθνική έλεγαν πως ο Πάμπος παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. Οι αριθμοί είναι εκεί και η ιστορία γράφει. Η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα με μία από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές στην Κύπρο και με μία από τις καλύτερες αμυντικές γραμμές της Ευρώπης. Η Εθνική επί Πάμπου είχε την καλύτερη επιθετική γραμμή της ιστορίας της ενώ προηγουμένως είχε πρόβλημα στο γκολ. Μια ομάδα αμύνεται από τον επιθετικό μέχρι τον τερματοφύλακα, και επιτίθεται από τους αμυντικούς μέχρι την επίτευξη του γκολ. Είναι λάθος να λέμε για την χειρότερη αμυντική γραμμή, το σωστό είναι αμυντική λειτουργία. Το σύνολο είναι πάνω από όλα. Για αυτό το λέω ξανά, όλες οι θέσεις είναι σημαντικές και η Ομόνοια θα ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ