aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠ.Ο. Ξυλοτύμπου – Ομόνοια 0-5: Στο τέλος έκανε και «πάρτι»! (vid)

Π.Ο. Ξυλοτύμπου – Ομόνοια 0-5: Στο τέλος έκανε και «πάρτι»! (vid)

Έβγαλε την αγγαρεία κόντρα στον Π.Ο.Ξ. η Ομόνοια και στο τέλος έκανε και «πάρτι»! Οι πράσινοι χάρις στα γκολ των Ασάντε (14’), Μποτεάκ (74’, πεν.), Κακουλλή (87’), Χρίστου (90’) και Τσέποβιτς (90+2’) επικράτησαν της ομάδας της Ξυλοτύμπου με 5-0, για την πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τη φάση των «16» και τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση.

Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ είχαν την ουσία. Αν και δυσκολεύτηκαν αρχικά, σκόραραν πέντε φορές (τρεις στο τελευταίο εικοσάλεπτο) και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει και του επαναληπτικού στο ΓΣΠ, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να φανεί απειλητική η Ξυλοτύμπου. Παρά το ότι το πάλεψε, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μοιραία δέχτηκε τη βαριά ήττα που την βγάζει εκτός διοργάνωσης, από το πρώτο παιχνίδι.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει τον Π.Ο. Ξυλοτύμπου μπήκε στην αναμέτρηση η Ομόνοια. Κράτησε στην κατοχή της την μπάλα, και έψαξε διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πράσινοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία, παρά το ότι ήταν κυρίαρχοι, ενώ η ομάδα της Ξυλοτύμπου αμυνόταν μαζικά και προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο ματς στο 14ο λεπτό του αγώνα, οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Μποτεάκ, ο Ασάντε βρέθηκε απέναντι από τον Καταλίν και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Έπεσε αρκετά ο ρυθμός στη συνέχεια, ενώ τα πολλά εκατέρωθεν λάθη δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να ανεβάσουν ταχύτητα. Πήραν μέτρα στο γήπεδο οι γηπεδούχοι, χωρίς όμως να ανησυχήσουν σε καμία περίπτωση τον Παναγή.

Καταιγιστική ήταν η Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νορβηγός τεχνικός έριξε νωρίς στη «μάχη» τους Γκόμεθ, Λοίζου και Τσέποβιτς, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην επιθετική βελτίωση των πρασίνων. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» με ιδιαίτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών. Πάτησαν μάλιστα γκάζι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, και με γκολ των Μποτεάκ (74’), Κακουλλή (87’), Χρίστου (90’) και Τσέποβιτς (90+2’) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-0, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Π.Ο. Ξυλοτύμπου (Δημήτρης Δημητρίου): Μοράρου, Τζαϊλσον, Φωτίου, Νικολάου, Ντομίνγκεζ, Μπιατουμουσόκα, Γκίμπσον (63′ Μελάς), Παρούτης, Κωνσταντίνου (72′ Μούζουρος), Ροντρίγκο, Δημητρίου.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παναγή, Ψάλτης, Γιούστε, Λανγκ (62′ Τσέποβιτς), Λέτσγιακς, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ντίσκερουντ (54′ Γκόμεθ), Μποτεάκ (75′ Χρίστου), Ασάντε (54′ Λοίζου), Κακουλλής.

Σκόρερ: – / Ασάντε 14′, Μποτεάκ 74′ (πεν.), Κακουλλής 87′, Χρίστου 90′, Τσέποβιτς 90+2′

Κίτρινες: Ροντρίγκο / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηρακλής.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Πρώτη φάση στο ματς. Σέντρα – σουτ του Λέτσγιακς, έδιωξε σε κόρνερ ο Μοράρου.

– Έχει την πρωτουβουλία η Ομόνοια, δεν απειλεί όμως στο πρώτο δεκάλεπτο.

14′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια, με τον Ασάντε. Βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΟΞ ο Γκανέζος, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μποτεάκ και πλάσαρε εύστοχα.

22′ Επικίνδυνο γύρισμα του Ασάντε, έβαλε την προβολή αμυντικός του ΠΟΞ και έδιωξε σε κόρνερ.

– Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα, δεν έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες από την επίτευξη του γκολ και έπειτα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Σουτ του Ασάντε από το ύψος της περιοχής, στην κίνηση, πάνω από τα δοκάρια.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Ροντρίγκο για φάουλ στον Ψάλτη.

54′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Γκόμεθ και Λοίζου στις θέσεις των Ντίσκερουντ και Ασάντε αντίστοιχα.

56′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια, μετά από γύρισμα του Λοίζου, ο Μποτεάκ από καλή θέση ήταν άστοχος και έστειλε τη μπάλα έξω.

61′ Σουτ στην κίνηση του Κακουλλή, με ευκολία μάζεψε ο Μοράρου.

62′ Τσέποβιτς αντί Λανγκ. Βγήκε με πρόβλημα στο χέρι ο Ούγγρος αμυντικός, από χτύπημα σε προηγούμενη φάση. Περισσότερο προληπτική.

63′ Μελάς στη θέση του Γκίμπσον.

71′ Ωραία ξεδιπλώθηκε στην επίθεση η Ομόνοια, η μπάλα έφτασε στον Λοίζου, που από πολύ καλή θέση στην περιοχή ήταν πολύ άστοχος. Ψηλά πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

72′ Μούζουρος αντί Κωνσταντίνου.

73′ Πέναλτι για την Ομόνοια. Το κέρδισε ο Λοίζου σε μαρκάρισμα του Μπιατουμουσόκα.

74′ ΓΚΟΛ 0-2 Εύστοχος ο Μποτεάκ και ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την Ομόνοιας.

75′ Χρίστου στη θέση του Μποτεάκ. Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα για τον νεαρό.

78′ Εκτός περιοχής σουτ του Λοίζου, άουτ.

80′ Ασσιώτης αντί του Λοίζου.

87′ ΓΚΟΛ 0-3 Και τρίτο γκολ για την Ομόνοια, με τον Κακουλλή. Μετά από γύρισμα του Λέτσγιακς, ξέφυγε από την άμυνα του Π.Ο.Ξ. ο Κύπριος επιθετικός και από κοντά ήταν εύστοχος.

90′ ΓΚΟΛ 0-4 Ο Χρίστου, στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σκοράρει το παρθενικό του γκολ. Μετά από πάσα του Τσέποβιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Μοράρου, λίγο πλάγια θέση, και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

90+2′ ΓΚΟΛ 0-5 Κάνει πάρτι η Ομόνοια στο τέλος. Ο Κακουλλής βρήκε με τακουνάκι τον Τσέποβιτς, που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ