aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟυζόχο: Διαπιστευτήρια από Ισπανία και… 11άδα μηδενικών (στατιστικά)

Ουζόχο: Διαπιστευτήρια από Ισπανία και… 11άδα μηδενικών (στατιστικά)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τα διαπιστευτήριά του σχετικά με την αξία του, ο Φρανσίς Ουζόχο τα έδωσε από πέρυσι, στις τρεις συμμετοχές του με την Ανόρθωση, στις οποίες δεν δέχθηκε ούτε ένα τέρμα.

Στο περιβόητο ματς με τον Απόλλωνα, η Ανόρθωση είχε κερδίσει με 1-0 στην έδρα της, αλλά έχασε στην αίθουσα του Αθλητικού Δικαστή με 0-3, ενώ μετά την έκτιση της ποινής του, ο Νιγηριανός κίπερ επέστρεψε στα πλέι οφ παίζοντας σε δύο ματς απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη (3-0 και 1-0). Μάλιστα, το πρώτο ματς με τους κυανέρυθρους, επίσης θα το θυμάται σε όλοι του τη ζωή ο 20χρονος κίπερ, αφού αποβλήθηκε, ενώ βίωσε και ρατσιστική συμπεριφορά από αντίπαλους οπαδούς.

Οι τρεις αυτές συμμετοχές του, ήταν σε διάστημα τριών μηνών και κάτι ημερών (2 Φεβρουαρίου 2019 έως 12 Μαΐου 2019). Προτού έλθει στην Ανόρθωση πέρυσι στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ουζόχο είχε πολύ καλά διαστήματα καριέρας στην Β’ Κατηγορία της Ισπανίας, αγωνιζόμενος στην Έλτσε.

Μέσα ένα τρίμηνο με εφτά αναμετρήσεις, είχε δεχθεί, μεν, δέκα τέρματα, ωστόσο τα πέντε από αυτά τα δέχθηκε σε ένα μόνο παιχνίδι και από μία σαφώς καλύτερη ομάδα, την Καντίθ η οποία διεκδίκησε σε μεγάλο βαθμό την άνοδό της. Στα υπόλοιπα, παραβιάστηκε μόνο με τη «χρησιμοποίηση βίας» η εστία του (χαριτολογώντας έτσι;). Στα τρία από τα έξι, δεν δέχθηκε τέρμα, σε ένα παραβιάστηκε μια φορά μόνο η εστία του, ενώ από δύο γκολ «έφαγε» σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο «γίγαντας» της Ομόνοιας, με τη βοήθεια της υπόλοιπης… «λωρίδας ασφαλείας», συνεχίζει και στο «τριφύλλι» να φοβίζει τους αντιπάλους λόγω της δυσκολίας με την οποία παραβιάζεται η εστία του, αφού στα τέσσερα έως τώρα ματς των πρασίνων (ντέρμπι τα δύο από αυτά) σε διάστημα ενός μήνα, δέχθηκε γκολ μόνο απέναντι στην ΑΕΚ (2).

Με την Λα Κορούνια, όπου ανήκει, δέχθηκε 19 σε 26 ματς πρωταθλήματος με την εφηβική ομάδα, αγωνιζόμενος και κόντρα στα «δεύτερα» των μεγάλων συλλόγων της Ισπανίας, ενώ στις μοναδικές του δύο συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δέχθηκε δύο γκολ σε δύο αγώνας (στο ένα ματς είχε clean sheet).

Συνολικά σε 42 ματς πρωταθλήματος από τότε που άρχισε η επαγγελματική του καριέρα μέχρι σήμερα, δέχθηκε 31 γκολ. Στα 11 παιχνίδια από τα 42 σημείωσε clean sheet.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ