aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Όταν βλέπεις την ιστορία της ομάδας»

«Όταν βλέπεις την ιστορία της ομάδας»

Μπιλμπάο, Εϊμπάρ, Ζίρκα και τώρα στην Ομόνοια. Ο Μπόρχα Εκίθα, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, σε δηλώσεις του στο «Omonoia Premium» (όταν η ομάδα ήταν ακόμη στην Πολωνία), αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να έλθει στην ομάδα. «Μου μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την Κύπρο και για την Ομόνοια πρώην συμπαίκτες του σε ομάδες στην Ισπανία, που τώρα αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα», είπε αρχικά και ακολούθως τόνισε: «Όταν βλέπεις και την ιστορία της ομάδας δεν έχεις αμφιβολίες για να αποδεχθείς την πρόταση».

Ακόμη, ο 29χρονος στόπερ ανέφερε ότι έπαιξε σε καλές ομάδες και ξέρει τι περιμένει ο κόσμος και είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Αναφερόμενος στη θέση που αγωνίζεται, είπε χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος και ως στόπερ, ενώ κλήθηκε και έπαιξε σε κάποια ματς και ως δεξί μπακ. «Νιώθω καλύτερα όταν αγωνίζομαι ως στόπερ», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως, είναι ποδοσφαιριστής που τακτικά είναι έξυπνος αφού έπαιξε στην ακαδημία της Μπιλμπάο και από μικρός έμαθε να παίζει και να δημιουργεί παιχνίδια από την άμυνα και με καλή τεχνική. Πιστεύει πως θα είναι 100% έτοιμος την κατάλληλη ώρα, γιατί οι προπονήσεις είναι πολύ καλές. Επίσης, το επίπεδο είναι το ίδιο με τις ομάδες που αγωνίστηκε προηγουμένως, όπως είπε. Υπογράμμισε ότι, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είναι σαν μια οικογένεια «και αυτό βοηθά πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο».

Ως γνωστόν, πρόσφατα η γυναίκα του γέννησε το πρώτο τους παιδί και σύντομα θα έλθουν κι αυτοί στην Κύπρου. Άλλωστε, όπως είπε, η στήριξη από την οικογένειά είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου. Το μήνυμά του στον κόσμο είναι, να απολαύσει την ομάδα, να τους στηρίξει και στο τέλος θα του δώσουν χαρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ