aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Όταν παίζεις στην Ομόνοια, ξέρεις ότι είσαι νούμερο ένα»

«Όταν παίζεις στην Ομόνοια, ξέρεις ότι είσαι νούμερο ένα»

Μια τεράστια μορφή της ιστορίας της Ομόνοιας, ο Γκρέγκορι Σάββα, στέλνει το δικό του μήνυμα: «Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι άπιαστος!» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί.

Λίγα λόγια για τον Γκρέγκορι Σάββα:

«Ένας ποδοσφαιριστής φαινόμενο για την εποχή του, όσο αφορά την παρουσία του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1973, σε ηλικία 18 χρόνων, προερχόμενος από την Αγγλική, Φούλαμ. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας μέχρι το 1985, καταγράφοντας 266 συμμετοχές και 86 γκολ. Κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο ασπίδες.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αποτέλεσαν “διαβατήριο” για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε για μια τριετία (1979-1982). Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Κύπρου. Το “ελάφι”, όπως ήταν το προσωνύμιο του, λόγω του χαρακτηριστικού τρεξίματός του, κατάφερε κάτι το εντυπωσιακό. Στα εννέα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, δείγμα της ποιότητας και του εκτοπίσματός του.

Ήταν ένας ολοκληρωμένος μέσος, καθώς είχε σπουδαία σωματικά προσόντα. Δυνατός, ταχύς και αλτικός, ιδιαίτερα ισχυρός στο ψηλό παιχνίδι, αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά και με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Το 1975, αναδείχθηκε “Αθλητής της χρονιάς”, από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ