aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΌταν ο Νίκος Χαραλάμπους έβαζε χρήματα για να γλιτώσει η Ομόνοια…

Όταν ο Νίκος Χαραλάμπους έβαζε χρήματα για να γλιτώσει η Ομόνοια…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η ιστορία κατατάσσει τον Νίκο Χαραλάμπους ως έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην 73χρονη διαδρομή της Ομόνοιας. Η προσφορά του, όμως, συνεχίστηκε και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων, αλλά και σημαίνων στέλεχος της διοίκησης. Σε δύσκολους καιρούς, μάλιστα, διετέλεσε και υπηρεσιακός πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαραλάμπους έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, επί προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου, για να γλιτώσει η Ομόνοια την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Μία ενέργεια που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ αργότερα, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι «προσπάθησε να επηρεάσει καταστάσεις εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο Δ.Σ».

Το «Goal» είχε αναδείξει το θέμα, στην έκδοση της 15ης Μαρτίου 2017, στη στήλη «Χατ Τρικ». Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρονταν και τα ακόλουθα:

«Θυμάμαι την ιστορία λες και ήταν χθες… Η φθίνουσα πορεία της περιόδου Μιλτιάδη Νεοφύτου στην Ομόνοια είχε αρχίσει. Παραμονές της υποβολής του φακέλου για τα Κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, η Ομόνοια κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Το «έλλειμμα» -ως συνήθως- στα ύψη. Συσκέψεις επί συσκέψεων για να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η πληροφορία που ήρθε εκείνο το απόγευμα, καραμπινάτη. Για άλλη μία φορά η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και γλίτωσε τα χειρότερα. Θα περνούσε τα Κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Η λύση βρέθηκε εκ των έσω.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Συγκλονίζει το κλάμα του ανυπέρβλητου αρχηγού Νίκου Χαραλάμπους

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος είχε «στεγνώσει» οικονομικά, απευθύνθηκε στον Νίκο Χαραλάμπους. Με απλά λόγια «Νίκο βοήθα και μόλις έρθουν τα χρήματα από τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη θα σου τα επιστρέψουμε». Ο πρώην αρχηγός της Ομόνοιας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έβαλε την καμπούρα του και τα χρήματά του και ο σύλλογος γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών και τα χειρότερα. Μόνο που οι υποχρεώσεις των πρασίνων ήταν τόσο πολλές που τα έσοδα δεν αρκούσαν για να επιστραφούν τα χρήματα στον Νίκο Χαραλάμπους. Ήρθε κι η κρίση, το κούρεμα και τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο θέμα της επιστροφής των χρημάτων στον Νίκο Χαραλάμπους «διευθετήθηκε» με αντιπαροχή περιουσιακών στοιχείων της Ομόνοιας που προήλθαν από χορηγία! Μπερδεμένη υπόθεση… Και σήμερα αφήνονται σκιές για έναν άνθρωπο που η αγάπη του για τον σύλλογο δεν αμφισβητείται. Είναι βέβαιο ότι επί των ημερών του στα διοικητικά της Ομόνοιας, θα έκανε και λάθη. Όπως κι όλα τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Είναι όμως άδικο να κυκλοφορεί στην πιάτσα η φημολογία για προσωπικά οφέλη, όταν ο Νίκος Χαραλάμπους προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του σε μία πολύ δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ