aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΏρα… προπονητή στην Ομόνοια

Ώρα… προπονητή στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σημαντική κρίνεται η τρέχουσα βδομάδα στην Ομόνοια, όσον αφορά στο κεφάλαιο «προπονητής». Εκτός απροόπτου τις προσεχείς μέρες θα προκύψει το όνομα του εκλεκτού για τον «πράσινο» πάγκο, με το όνομα του Πάμπου Χριστοδούλου να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ωστόσο, το πράσινο φως για να αρχίσουν οι συζητήσεις θα το δώσει η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου στη σημερινή τακτική συνεδρία (16:00).

Ο πρόεδρος, Αντώνης Τζιωνής, που χειρίστηκε αποκλειστικά το θέμα νέου προπονητή, αναμένεται να παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη μια μικρή λίστα με τους βασικούς υποψήφιους. Θα γίνει ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν, θα τους σκιαγραφήσει και θα μπουν σε μια ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά τους. Αναλόγως θα τεθεί σειρά προτεραιότητας και θα αρχίσουν οι συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή η σειρά των επαφών θα αρχίσει από τον Πάμπο Χριστοδούλου, καθώς η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ευνοούν την πρόσληψη του Κύπριου τεχνικού. Κι αυτό γιατί πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν για το νέο αφεντικό της τεχνικής ηγεσίας.

Το έργο που επιτέλεσε ο Χριστοδούλου στις ομάδες που εργάστηκε, το γεγονός ότι έδειξε να είναι σε θέση να «χτίσει» ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό και να κάνει πρωταθλητισμό αλλά και ως γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας και δη της Ομόνοιας, είναι τα βασικά κριτήρια που γέρνουν την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ύψος του προϋπολογισμού θα είναι συγκεκριμένο. Ναι μεν θα σημειωθεί αύξηση σε σχέση με πέρσι, αλλά και πάλι δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Επίσης, δεν τίθεται θέμα να «ξηλωθεί» η ομάδα.

Άλλωστε, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο. Επικρατεί η άποψη πως, με 6-7 μετεγγραφές η Ομόνοια μπορεί να παρουσιαστεί δυνατή και ικανή να κάνει πρωταθλητισμό τη νέα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ