aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟμόνοια: 0.8% να «πέσει» στους αδύνατους, οι 13 σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι

Ομόνοια: 0.8% να «πέσει» στους αδύνατους, οι 13 σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι

Είναι από χθες οριστικό. Η Ομόνοια θα αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις 18 ή 19 Αυγούστου, αφού θα βρεθεί στην κληρωτίδα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα μόνο από καθαρή ατυχία δε θα είναι δυνατή στην πρεμιέρα της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή για να «πέσει» στους αδύνατους του πρώτου προκριματικού γύρου είναι μόλις 0.8%!

Και εξηγούμε: Η ομάδα της Λευκωσίας για να βρεθεί ως Seeded πρέπει να έχει περισσότερους βαθμούς από 17 ομάδες. Ήδη έχει από κάτω της βαθμολογικά 19 ομάδες, εκ των οποίων οι 14 έχουν εξασφαλίσει (όπως και αυτή) και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στον 1ο προκριματικό γύρο, ενώ αν συμπεριλάβουμε και την ομάδα που θα προέλθει από τα προ-προκριματικά (σ.σ. τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες των Β. Ιρλανδίας, Ανδόρας, Σαν Μαρίνο και Κόσοβου) και σίγουρα θα έχει λιγότερους της βαθμούς, τότε έχει 15 ομάδες από κάτω της. Επίσης, στο Μαυροβούνιο που διεκδικούν τον τίτλο μόνο οι Μπούντουτσνοστ (+15) και Σουτιέσκα, όποια κι αν αναδειχθεί πρωταθλήτρια δεν έχει καλύτερη βαθμολογία. Άρα, 16 οι ομάδες πιο κάτω από τους «πράσινους»!

Απομένουν, δηλαδή, τρεις ομάδες με μικρότερη βαθμολογία, με την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να θέλει τουλάχιστον μια από αυτές να «κλειδώσει» την πρωτιά στη χώρα της για να τη βάλει και «μαθηματικά» στις δυνατές του 1ου προκριματικού γύρου. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως έχουν τα σημερινά δεδομένα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες βαθμολογίες 33 χωρών. Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν «κλειδώσει» θέση στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτές που βρίσκονται στις αδύνατες θα είναι οι υποψήφιες αντίπαλοί της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ