aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Υστέρησε επιθετικά και είπε «αντίο» με τέταρτη ισοπαλία

Ομόνοια: Υστέρησε επιθετικά και είπε «αντίο» με τέταρτη ισοπαλία

Με ισοπαλία, την τέταρτη στον όμιλο, έλαβε τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας. Η ομάδα του Μπεργκ έμεινε στο 0-0 με την Καϊράτ στο ΓΣΠ, στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ, μένοντας χωρίς νίκη σε έξι αγώνες. Πρόσθεσε στο ταμείο της ακόμη 166.000 ευρώ και πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι, που παρουσιάστηκαν με οκτώ νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα τους σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΛ, αν και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, υστέρησαν επιθετικά αφού καμία από τις οκτώ τελικές προσπάθειες δεν κατέληξε στο στόχο. Αντιθέτως, η Καϊράτ είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ζοάο Πάουλο (45’+2), το πέναλτι του οποίου απέκρουσε ο Ουζόχο. Η Ομόνοια τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, με ισάριθμες ισοπαλίες, δύο απέναντι στην Καϊράτ και από μία επί των Βασιλεία και Καραμπάχ.

Τον πλήρη έλεγχο σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε η Ομόνοια, που είχε καλές στιγμές με κορυφαία αυτή του Μποτεάκ (26’), όμως στο τέλος λίγο έλειψε να βρεθεί και πίσω στο σκορ. Εκεί, όμως, μίλησε η κλάση του Ουζόχο που είπε «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πάουλο (45’+2), το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Λέσγιακς. Το «τριφύλλι» ήταν αρκετά δραστήριο, επέβαλε τον ρυθμό του, όμως απέναντί του έβρισκε συνεχώς την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της Καϊράτ. Εντούτοις είχε κάποιες καλές στιγμές και προϋποθέσεις να βρεθεί μπροστά στο σκορ (Κακουλλής 21’, Μποτεάκ 26’, Ψάλτης 34’, Ζαχαρίου 35’). Δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου μέχρι και το 44’ σε σουτ του Σουσενάτσιεφ που απομάκρυνε ο Ουζόχο με το πόδι σε κόρνερ. Και ακολούθησε η φάση του πέναλτι.

Οι Καζάκοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου θέλησαν να αιφνιδιάσουν και σ’ ένα τρίλεπτο (54’-56’) απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκοράλσκι και Κόσοβιτς. Ακολούθως η Ομόνοια επέβαλε ρυθμό, ήταν καλύτερη, αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Είχε προϋποθέσεις, αλλά ως εκεί αφού στην τελική πάσα δεν υπήρχε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό. Στο 80’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παναγιώτου από τον Ντούγκαλιτς, όμως ο Κοσοβάρος διαιτητής είχε αντίθετη άποψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ