aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟμόνοια: Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Γρανάδα και την σφυρίχτρα του Μπέμπεκ

Ομόνοια: Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Γρανάδα και την σφυρίχτρα του Μπέμπεκ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δεν της έφτανε η ποιότητα των Ισπανών, είχε και τον Κροάτη διαιτητή Μπέμπεκ! Η Ομόνοια ηττήθηκε 0-2 από την Γρανάδα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που διαμαρτύρεται δίκαια για τη διαιτησία.

Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν εντελώς σαστισμένοι στο πρώτο μέρος αφού οι Ισπανοί ήταν ψηλότερων… ταχυτήτων, δέχθηκαν το πρώτο γκολ νωρίς (4′), έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του και έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Ντούρις (41′), ενώ ο Μπέμπεκ στο 45’+1 αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στο «τριφύλλι» μετά από σπρώξιμο στον Μποτεάκ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δικαίως και για το δεύτερο γκολ των Ισπανών αφού στο ξεκίνημα της φάσης έπρεπε να δοθεί φάουλ στον Τζιωνή (για επικίνδυνο παίξιμο του Χερμάν που σήκωσε το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του Κύπριου ποδοσφαιριστή). Σκόρερ για την Γρανάδα οι Ερέρα (4’) και Σουάρες (64’).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα και επικράτησε 4-1 της Αϊντχόφεν. Τα βαθμολογικά δεδομένα στον όμιλο έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Γρανάδα (7), ΠΑΟΚ (5), Αϊντχόφεν (3), Ομόνοια (1).

Το ματς…

Ένα ημίχρονο, σκέτος εφιάλτης ήταν το πρώτο για την Ομόνοια. Η Γρανάδα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 4ο λεπτό, άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό συρτό σουτ του Ερέρα από πλάγια θέση εντός περιοχής. Το «τριφύλλι» αποπροσανατολίστηκε, έχασε το πλάνο του και οι Ισπανοί ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές. Στο 17’ απείλησαν ξανά και πάλι με τον Ερέρα, το πλασέ του οποίου πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο, ενώ στο 24’ το σουτ-βολίδα του Σουάρες, βρήκε σε ετοιμότητα τον Βραζιλιάνο κίπερ των πρασίνων.

Στο 41’ τα δεδομένα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για την Ομόνοια, καθώς ο Ντούρις δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα αντιπάλου ποδοσφαιριστή (είδε την πρώτη στο 31’), αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Πάνω που το «τριφύλλι» πήγε να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι θετικό, ο διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ είχε αντίθετη άποψη. Στο 45’+1 ο Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή και ο Νέβα τον ανέτρεψε με σπρώξιμο, ωστόσο ο Κροάτης δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά καθώς η Γρανάδα διαχειριζόταν τον υπέρ της σκορ, ενώ έκλεισε τους χώρους και το «τριφύλλι» αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Οι Ισπανοί όμως ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο για τα δίκτυα στο 64’. Ο Σουάρες έφυγε μόνος και βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο, ο Βραζιλιάνος κίπερ βγήκε να διώξει όμως ο επιθετικός των φιλοξενουμένων πρόλαβε και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Πάντως, στην Ομόνοια διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς στο ξεκίνημα της φάσης του τέρματος ο Χερμάν ύψωσε το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του Τζιωνή και κλώτσησε την μπάλα. Από την επαναληπτική προβολή φάνηκε πως δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι πράσινοι, με τον Χένινγκ Μπεργκ να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για τα έντονα παράπονα του.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, δεν σημειώθηκε κάποια… έκπληξη, η Ομόνοια προσπάθησε να σταθεί στο ύψος της, είχε την κατοχή στο δεύτερο μέρος, όμως η ποιότητα των Ισπανών ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο και αποτυπώνεται στα στατιστικά της αναμέτρησης. Τέσσερις τελικές για την Ομόνοια, έναντι 12 των Ισπανών.

Μοναδικές καλές στιγμές για το «τριφύλλι», το πλασέ στην κίνηση του Τιάγκο στο 74’, που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ρουί Σίλβα, όπως επίσης και το έτοιμο γκολ που σέρβιρε ο Λέτσγιακς στον Βραζιλιάνο στο 80’, το οποίο δεν βρήκε στόχο αφού κατέληξε εύκολα στον αντίπαλο κίπερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσγιακς, Γκόμες, Γκόμεθ (46′ Σέχου), Τζιωνής (72′ Τιάγκο), Μποτεάκ (46′ Ασάντε), Παπουλής (46′ Κούσουλος), Ντούρις.

Γρανάδα (Βίκτορ Λαφουέντε): Ρουί Σίλβα, Μαρτίνεθ, Χερμάν, Ντουάρτε (89′ Πέρες), Νέβα, Γκοναλόνς, Ερέρα (89′ Ετέκι), Κένεντι (75′ Σορ), Ματσίς, Μοντόρο (46′ Μίλα), Σουάρες (75′ Μολίνα).

Σκόρερ: – / 4′ Ερέρα, 64′ Σουάρες

Κίτρινες: Μπεργκ, Λανγκ / Νέβα

Αποβολές: 42′ Ντούρις (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία).

Βοηθοί: Γκόραν Πάτακι (Κροατία) και Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία).

Τέταρτος: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία).


ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ