aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ξεθώριασε η πρόκριση

Ομόνοια: Ξεθώριασε η πρόκριση

Φόβητρο δεν είναι… Όμως, η Ντιναμό είναι ποιοτικότερη ομάδα από την Ομόνοια, το «φώναξε» στον αγωνιστικό χώρο του «Μαξιμίρ» στο Ζάγκρεμπ και πήρε τη νίκη με 2-0 στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτέλεσμα που χρίζει ως μεγάλο φαβορί την κροατική ομάδα ενόψει επαναληπτικού. Ωστόσο, οι πράσινοι, παρόλο που θα έχουν να ανέβουν ένα βουνό στο ΓΣΠ στις 27 Ιουλίου, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους, ψάχνοντας ανατροπή –πρόκριση. Φαντάζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Στο ποδόσφαιρο, ποτέ μη λες ποτέ.

Οι τριφυλλοφόροι το πάλεψαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, που είχαν και κάποιες καλές στιγμές, όμως στην επανάληψη οι Κροάτες πάτησαν γκάζι, ήταν ουσιαστικοί και πέτυχαν τον στόχο τους. Ο Μάιερ, ο κορυφαίος του αγώνα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη ζημιά στην Ομόνοια. Πέτυχε το πρώτο γκολ (65’) και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο, με τον Γιάκιτς να σκοράρει με κεφαλιά (81’).

Δυο στιγμές αδράνειας και έλλειψης συγκέντρωσης για τους παίκτες του Μπεργκ, ήταν αρκετές για να τις πληρώσουν με ισάριθμα γκολ. Μέτρησε και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η ποιότητα των Κροατών, που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Η Ομόνοια, σε σχέση με πέρσι, είχε μόλις ένα νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα, τον Ντίσκερουντ.

Όσον αφορά στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, η Ομόνοια χωρίς ίχνος κατωτερότητας αλλά με αποφασιστικότητα, οδήγησε το ρυθμό του παιχνιδιού εκεί που ήθελε. Χαμηλό τέμπο και κλείνοντας καλά τους διαδρόμους που οδηγούσαν μπροστά από την εστία του Φαμπιάνο, δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Υπήρξαν κάποια μικρά διαστήματα που η Ντιναμό ανέβασε στροφές και θέλησε να βάλει πίεση, όμως η Ομόνοια είχε τις λύσεις στην άμυνα και δεν επέτρεψε παραβίαση της εστίας της. Σημαντικότερες στιγμές για τους γηπεδούχους τα δύο σουτ του Πέτκοβιτς (36’) τα οποία απομάκρυνε ισάριθμες φορές ο Σέχου. Και στις καθυστερήσεις με τον Μάιερ αρχικά με κεφαλιά (45’+1) και ακολούθως με μακρινό δυνατό σουτ (45’+2). Η Ομόνοια, από την πλευρά της, είχε τις δικές της καλές στιγμές, με κορυφαία το σουτ του Ντούρις (27’) το οποίο ήταν άστοχο. Μποτεάκ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ (43’) και Κούσουλος με δυνατό σουτ (45’) απείλησαν, στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε έξω και στη δεύτερη απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς.

Στην επανάληψη, η Ντιναμό μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ. Ασφυκτική πίεση δεν δέχθηκε η Ομόνοια, όμως υπήρξαν προειδοποιητικές απειλές και στο 65’ ήλθε το γκολ. Προηγουμένως, στο 58’, η Ομόνοια έχει τη μοναδική καλή στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο σε σουτ του Ντίσκερουντ που σταμάτησε σε αντίπαλο. Η Ντιναμό συνέχισε να κρατά μπάλα και με υπομονή στις επιθετικές ενέργειές της έψαχνε και το δεύτερο, το οποίο πέτυχε στο 81’.

Η Ομόνοια ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Δεν απείλησε και δέχθηκε φυσιολογικά την ήττα, την οποία μπορούσε να αποφύγει ως ένα βαθμό εάν δεν αδρανούσε στις συγκεκριμένες φάσεις. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γιάκιτς και Κούσουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ