aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Βρέξει χιονίσει, €1.430.000+ στην τσέπη!

Ομόνοια: Βρέξει χιονίσει, €1.430.000+ στην τσέπη!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ομόνοια θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι φέτος συμμετέχουν ως πρωταθλητές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό οδοιπορικό τους από το δεύτερο προκριματικό γύρο, δηλαδή κέρδισαν ένα γύρο σε σχέση με πέρυσι.

Το έργο του «τριφυλλιού» για πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο εύκολο δεν θα είναι. Αντιθέτως, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα είναι ανίσχυρη στο δεύτερο προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί αγωνιστικές υπερβάσεις εάν θέλει να γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα, μετά από Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ που θα συμμετάσχει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θετικό για την Ομόνοια είναι πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια συνέπεσε με την παρθενική χρονιά της νεοσύστατης διοργάνωσης του Κόνφερενς Λιγκ. Πρακτικά για τους πράσινους αυτό σημαίνει ότι θα είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα με τριπλή ευκαιρία συμμετοχής σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και χρειάζονται μόλις μια πρόκριση για να «κλειδώσουν» συμμετοχή σε μία από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Εάν οι πρωταθλητές Κύπρου αποκλειστούν στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον αποτύχουν ξανά θα έχουν νέα ευκαιρία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος η Ομόνοια βρέξει χιονίσει θα εισπράξει τουλάχιστον €1.430.000 ως μπόνους από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρει 400.000 ευρώ, η συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δίνει 280.000 ευρώ και ο αποκλεισμός στα playoffs του Κόνφερενς Λιφκ άλλα 750.000 ευρώ.

Βέβαια, μεγάλος στόχος είναι η «βουτιά» στα εκατομμύρια με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα βάλει αυτομάτως στο ταμείο της €15.640.000. Σε σχέση με πέρσι το ποσό που προσφέρει ως μπόνους η ΟΥΕΦΑ είναι 390.000 παραπάνω. Ένα μεγάλο ποσό, στο οποίο θα προστεθούν κι άλλα οικονομικά οφέλη, που ίσως πλησιάσει τα €20.000.000! Φέτος αναμένεται οι αγώνες να διεξαχθούν με παρουσία κόσμου, έστω ενός ποσοστού. Επίσης θα κερδίσει χρήμα από διαφημίσεις, το «market pool» και άλλα. Η νίκη στους ομίλους ισούται με €2.800.000 και €930.000 η ισοπαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ