aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί!

Ομόνοια: Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τη σεζόν που η Ομόνοια έβαλε τέλος στην… κατάρα στις αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντάς τον για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 8 χρόνια, μάλιστα και στα δύο ματς της Α’ φάσης με 3-0 και 1-0, είναι πολύ κοντά στο να στεφθεί πρωταθλήτρια. Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν είναι στην πρωτοπορία και στο +4 από τους διώκτες της και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Είναι στα δικά της πόδια.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Τη σεζόν που η Ομόνοια νίκησε τον ΑΠΟΕΛ, αυτός βρέθηκε για πρώτη φορά από τότε που το πρωτάθλημα διεξάγεται με τη σημερινή μορφή του στο Β’ Όμιλο. Και στην Ομόνοια έχουν να λένε ότι, είναι η μοναδική ομάδα που δεν βρέθηκε εκτός εξάδας παρά τα δύσκολα που πέρασε για αρκετά χρόνια προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπεργκ τους αποφόρτισε και από αύριο Απόλλων

Η Ομόνοια, άφησε τα δύσκολα πίσω και βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Θέλει και έχει ως στόχο να πανηγυρίσει τον τίτλο πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν το 2010. Τελευταίος τίτλος ήταν το κύπελλο το 2012 με προπονητή τον νυν τεχνικό διευθυντή, Νεόφυτο Λάρκου. Βρήκε ξανά την ηρεμία της, οικονομική και διοικητική. Όχι μόνο βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά η υγεία που εκπέμπει, προμηνύει ότι επέστρεψε για να μείνει στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια.

Οι αριθμοί της σεζόν που πλησιάζει στο τέλος της, «φωνάζουν» γιατί η Ομόνοια είναι στην πρώτη θέση. Είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες, μόλις 2 σε 30 αγώνες, διαθέτει με διαφορά την καλύτερη αμυντική γραμμή με 14 γκολ παθητικό. Τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί στη σεζόν, αγνοώντας την ήττα στους τελευταίους 20 αγώνες έχοντας ως απολογισμό 15 νίκες, 5 ισοπαλίες. Επίσης, είναι αήττητη στα ντέρμπι, μετρώντας 9 νίκες και 4 ισοπαλίες. Επιπλέον, είναι η ομάδα με τα περισσότερα ματς στη σεζόν, 43 συνολικά. Βγάζοντας δύσκολο πρόγραμμα με παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι επιδόσεις, οι εμφανίσεις και η σταθερότητα που δείχνει η Ομόνοια, «φωτογραφίζουν» τίτλο. Ωστόσο, για να πετύχει τον στόχο της έχει ακόμη δρόμο. Την περιμένουν άλλοι έξι «τελικοί», στους οποίους θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, που θα την κρατήσει στην κορυφή μέχρι τέλους. Για την ώρα προέχει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα, στις 5 Απριλίου, ίσως το πιο δύσκολο από αυτά που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ