aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Βουτιά στα εκατομμύρια, πόσα «κλείδωσε» και το «χρυσάφι» €15.250.000

Ομόνοια: Βουτιά στα εκατομμύρια, πόσα «κλείδωσε» και το «χρυσάφι» €15.250.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ιστορική είναι η 16η Σεπτεμβρίου 2020 για την Ομόνοια. Οι πράσινοι έγραψαν μια από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία τους με την δραματική πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι (4-2, ισόπαλο 1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) το βράδυ της Τετάρτης στο ΓΣΠ πανηγυρίζοντας πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης πρώτη φορά από τη μέρα ίδρυσής τους.

Η σπουδαία επιτυχία χαρίζει στο «τριφύλλι» πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα διεκδικήσει απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς σε διπλούς αγώνες τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο επαναληπτικός στις 29 του ίδιου μήνα στο ΓΣΠ και θα αρχίσει επίσης στις 22:00.

Διαβάστε επίσης: Η Ομόνοια πάει στ’ αστέρια και ο Ερυθρός βλέπει… αστεράκια

«Κλείδωσε» 8.000.000 ευρώ

Η Ομόνοια θα κυνηγήσει το όνειρο απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας και εφόσον δεν τα καταφέρει θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό που άρχισε στην Αρμενία (Αρατάτ) και συνεχίστηκε σε Βαρσοβία (Λέγκια) και Λευκωσία (Ερυθρό Αστέρα) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η τεράστια επιτυχία της Ομόνοιας πέραν από αγωνιστικά προσφέρει και οικονομικά οφέλη αφού το ταμείο των πρασίνων γέμισε χρήμα.

Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή αυτής του αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό στον προθάλαμο του Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια θα καρπωθεί τα 5.000.000 ευρώ που δίνει η ΟΥΕΦΑ στις έξι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα πάρει ως μπόνους 2.920.000 ευρώ. Επιπλέον, θα λάβει το μερίδιο από το market pool (μερίδιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων και διαφημίσεων) που της αναλογεί και θα εξαρτηθεί από το πόσες κυπριακές ομάδες θα προκριθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα προκύψουν έσοδα από χορηγίες και πώληση προϊόντων, πιθανότατα και από εισιτήρια εάν η ΟΥΕΦΑ ανάψει πράσινο για παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια των ομίλων.

Βουτιά στο «χρυσάφι»

Εάν η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πετύχει το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα «ξεχειλίσει» το ταμείο. Η ΟΥΕΦΑ πληρώνει με το αστρονομικό ποσό των 15.250.000 ευρώ τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το market pool είναι ακόμα μεγαλύτερο (υπολογίζεται κοντά στις 300.000 ευρώ), ενώ θα αυξηθεί η ζήτηση για χορηγίες και πώληση προϊόντων. «Χρυσάφι» δίνουν και οι κερδισμένοι βαθμοί στη φάση των ομίλων. Για κάθε νίκη οι ομάδες θα παίρνουν 2.700.000 ευρώ και σε περίπτωση ισοπαλίας, θα μοιράζονται 900.000 ευρώ.

*Τα ποσά είναι με βάση τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2019-20. Η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ για τις διοργανώσεις της σεζόν 2020-21 αναμένεται μέσα στον Οκτώβριου, όμως με βάση την πληροφόρηση δεν θα προκύψουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ