aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Βασίλισσα» στο Βέλγιο, γύρισε την αρνητική εικόνα της!

Ομόνοια: «Βασίλισσα» στο Βέλγιο, γύρισε την αρνητική εικόνα της!

Ομονοιάρα στη Γάνδη! Όχι απλώς η Ομόνοια… γύρισε την αρνητική εικόνα της στο Σούπερ Καπ, αλλά πήρε τεράστιο «διπλό» με σπουδαία εμφάνιση μέσα στην έδρα της Γάνδης (2-0), στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που τη φέρει σε θέση ισχύος ενόψει επαναληπτικού. Ιστορική νίκη για τους πράσινους, αφού είναι η πρώτη κυπριακής ομάδας επί βελγικής εκτός έδρας!

Μέχρι χθες είχαμε απολογισμό μόλις μιαν ισοπαλία και 21 ήττες σε 22 παιχνίδια. Η ομάδα του Λένον έκανε αυτό που επιζητούσε μέσα στην «Τζελάμκο Αρένα»: πήρε το αποτέλεσμα, μεταφέροντας την υπόθεση πρόκριση στο ΓΣΠ το βράδυ της 25ης Αυγούστου. Εκεί όπου με τον κόσμο της, που θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα πέφτει καρφίτσα, θα θελήσει να τελειώσει τη δουλειά που άρχισε περίφημα χθες βράδυ.

Παίζοντας εξαιρετικά και κυρίως έξυπνα, όπως είχε πει ο Λένον στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η Ομόνοια με σκόρερ τους Χαραλάμπους (19’) και Μπάρκερ (76’) και φανταστικό Φαμπιάνο που κατέβασε τα ρολά, έφυγε πανηγυρικά από την έδρα της Γάνδης. Πλέον, οι πράσινοι, που επέστρεψαν το πρωί στην Κύπρο, επικεντρώνονται στον επαναληπτικό.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, από κάθε άποψη, έκανε η Ομόνοια. Καλή εμφάνιση, έξυπνη τακτική και προβάδισμα (Χαραλάμπους 19’) για τους πράσινους, που πάτησαν στον αγωνιστικό χώρο της «Τζελάμκο Αρένα» χωρίς φόβο. Εξέπληξε με την παρουσία της η ομάδα του Λένον, που όχι απλώς κοίταξε στα μάτια τη Γάνδη, αλλά ήταν η ομάδα που έλεγξε σε μεγάλο βαθμό το ρυθμό και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να απειλήσει ιδιαίτερα. Μόλις μια φορά χρειάστηκε ο Φαμπιάνο να δηλώσει «παρών» (σουτ του Χάουγκε στο 42’). Μάλιστα, πέρα από το γκολ είχε τουλάχιστον άλλες 2-3 προϋποθέσεις και έβαλε πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, η Γάνδη άσκησε πίεση στην Ομόνοια ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η Κυπελλούχος Κύπρου υποχρεώθηκε στο πρώτο μισό της επανάληψης να έχει ως ένα βαθμό παθητικό ρόλο. Ωστόσο, κράτησε. Όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» ο Φαμπιάνο, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη κλάση του. Σε δύο τετ-α-τετ, ένα σουτ από κοντινή και άλλο ένα από μακρινή απόσταση, είπε «όχι» στους Βέλγους. Κράτησε το μηδέν παθητικό, ενώ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μπάρκερ μέσα σε μερικά δευτερόλεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε λογαριασμό με τα χρώματα της Ομόνοιας.

Πέρασε στο 74’ και σκόραρε στο 76’, «σκοτώνοντας» τη Γάνδη. Στο τελευταίο τέταρτο η Ομόνοια κράτησε, με υπομονή και επιμονή στις ενέργειες τους ποδοσφαιριστές της δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να παραβιάσουν την εστία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ