aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Βασιλεία 1-1: Φάνηκε στο «Χ»ειροκρότημα…

Ομόνοια – Βασιλεία 1-1: Φάνηκε στο «Χ»ειροκρότημα…

Παρά την πολύ καλή της προσπάθεια, και παρά το γεγονός ότι η Ομόνοια προηγήθηκε ξανά, δεν μπόρεσε να πετύχει την «παρθενική» της νίκη στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, και έμεινε στο… χειροκρότημα.

Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της διοργάνωσης, στο ΓΣΠ, έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Βασιλεία. Ο Κακουλλής στο 16’ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους, ο Μιλάρ στο 57’ έφερε το ματς στα ίσα για τους Ελβετούς.

«Γλυκόπικρη» γεύση αφήνει το αποτέλεσμα, αφού ομάδα της Λευκωσίας μπορούσε τη νίκη, αλλά έβαλε στο τέλος ένα βαθμό στο… σακούλι και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Με δύο πλέον βαθμούς ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου. Η συνολική εμφάνιση της παράλληλα, γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας, ενώ.. τσέπωσε και €166.000.

Έντονες οι «φωνές» των πρασίνων για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Τα παράπονα εστιάζονται κυρίως στη φάση που ζήτησαν πέναλτι στο 57’, σε μαρκάρισμα πάνω στον Κακουλλή.

Δείτε επίσης: Έξαλλος ο Μπεργκ έτρεξε «σφαίρα» στους διαιτητές με τη λήξη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Καραμπάχ 4 10 3-1-0 8-3
2. Βασιλεία 4 8 2-2-0 8-4
3. Ομόνοια 4 2 0-2-2 3-8
4. Καϊράτ 4 1 0-1-3 4-8

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου)

Καϊράτ – Βασιλεία 17:30
Καραμπάχ – Ομόνοια 19:45

Το ματς

Με διάθεση να επιτεθούν μπήκαν Ομόνοια και Βασιλεία στο ξεκίνημα, οι πολλές διακοπές όμως δεν τους επέτρεψαν να ανεβάσουν ρυθμό. Στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Στο 16ο λεπτό συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκόμεθ, ο Κακουλλής μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» τη μέση του Τσούμερτ, ελευθερώθηκε και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Λίντνερ, γράφοντας το 1-0.

Οι Ελβετοί ανέβηκαν σταδιακά και πήραν μέτρα στο γήπεδο, από εκείνο το σημείο και έπειτα. Οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ αμύνθηκαν όμως σωστά και δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν ουσιαστική απειλή, πέραν από κάποια σουτ που εξουδετέρωσε ο Φαμπιάνο. Η πίεση των φιλοξενουμένων δεν απέδωσε «καρπούς», με την ομάδα της Λευκωσία να διατηρεί με σχετική ευκολία το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τον έλεγχο της αναμέτρησης πήρε στο δεύτερο μέρος η Βασιλεία. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν, έριξαν πρόσωπα στην επίθεση και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, δημιουργώντας ωστόσο ελάχιστες ευκαιρίες.

Στο 57’ και ενώ οι πράσινοι «φώναζαν» για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Κακουλλή, οι Ελβετοί ξεδίπλωσαν τη γρήγορη αντεπίθεση, ο Μιλάρ βρέθηκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ουζόχο διαμορφώνοντας το 1-1.

Στη συνέχεια αυτοί ήταν που προσπάθησαν περισσότερο για το γκολ της νίκης, η Ομόνοια επιχείρησε να «χτυπήσει» κυρίως στις αντεπιθέσεις, ωστόσο αμφότερες απείλησαν ελάχιστα τους δύο τερματοφύλακες. Ως αποτέλεσμα το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο (46′ Ουζόχο), Ψάλτης, Χούμπουτσαν, Παναγιώτου (15′ Λανγκ), Κίκο, Χαραλάμπους (67′ Ντίσκερουντ), Γκόμεθ, Ζαχαρίου, Ατιέμγουεν (46′ Τζιωνής), Κακουλλής (81′ Λοίζου), Ντούρις.

Βασιλεία (Πάτρικ Ράμεν): Λίντνερ, Λανγκ, Τσούμερτ, Πέλμαρτ, Ταβάρες (61′ Πετρέτα), Κασάμι (46′ Παλάσιος), Μπέργκερ (46′ Μάλες), Φράι, Ντογιέ (55′ Τζοέλσον), Μίλαρ (85′ Στόκερ), Καμπράλ.

Σκόρερ: Κακουλλής 16′ / Μιλάρ 57′

Κίτρινες: Χούμποτσαν, Μπεργκ, Χαραλάμπους / Τζοέλσον, Τσούμερτ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ντμίτρι Σαφιάν (Ρωσία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αλεξέι Λούνεφ (Ρωσία).

4ος Διαιτητής: Σεργκέι Ιβανόφ (Ρωσία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8′ Σουτ του Κασάμι από το ύψος της περιοχής, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνο.

11′ Σε θέση βολής ο Φράι, την τελευταία στιγμή πρόλαβε και απομάκρυνε ο Χούμποτσαν.

13′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Παναγιώτου, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Κίκο νωρίτερα. Ζαλίζεται ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, ετοιμάζεται ο Λανγκ.

15′ Τώρα μέσα ο Λανγκ, εκτός ο Παναγιώτου.

16′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια με τον Κακουλλή. Μετά από κάθετη πάσα του Γκόμεθ, ο Κύπριος επιθετικός πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, με μια όμορφη ντρίπλα απελευθερώθηκε από τον Τσούμερτ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Λίντνερ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ!

26′ Κίτρινη στον Χούμποτσαν.

27′ Εκτελέστηκε το φάουλ, βγήκε και με γροθιές απομάκρυνε ο Φαμπιάνο.

29′ Σουτ του Ψάλτη εκτός περιοχής, άστοχος.

-38% κατοχή για την Ομόνοια, έναντι 62% της Βασιλείας.

35′ Μακρινό σουτ του Τσούμερτ, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

35′ Νέο σουτ από τον Ντογιέ, πολύ άστοχο.

39′ Εκτός περιοχής σουτ του Ντούρις, δεν ανησυχεί τον Λίντνερ.

45′ Ευκαιρία για τη Βασιλεία μετά από εκτέλεση κόρνερ. Δεν απομάκρυνε η άμυνα της Ομόνοιας, μπροστά στον Καμπράλ μάζεψε την τελευταία στιγμή ο Φαμπιάνο.

-Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

46′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Ουζόχο αντί Φαμπιάνο και Τζιωνής αντί Ατιέμγουεν. Αναγκαστική η αλλαγή του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, λόγω του προβλήματος στον ώμο που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Για λόγους τακτικής εκτός ο Νιγηριανός εξτρέμ.

46′ Διπλή αλλαγή και για τη Βασιλεία, Κασάμι και Μπέργκερ εκτός, Παλάσιος και Μάλες εντός.

51′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Βασιλεία. Από καλή θέση ο Μάλες έκανε το σουτ, ήταν αδύνατο, απομάκρυνε ο Ουζόχο.

52′ Νέο συρτό σουτ του Μάλες, δίπλα από το δοκάρι.

-Έχει ανεβάσει ταχύτητα η Βασιλεία.

55′ Τζοέλσον στη θέση του Ντογιέ.

57′ Φωνάζουν οι παίκτες της Ομόνοιας, για πέναλτι. Σε μαρκάρισμα στην περιοχή, πάνω στον Κακουλλή. Συνεχίζεται κανονικά ο αγώνας.

57′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα το ματς με τον Μιλάρ. Και ενώ η Ομόνοια έμεινε στις διαμαρτυρίες, η Βασιλεία ξεδίπλωσε την αντεπίθεση, ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων βρέθηκε σε καλή θέση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ουζόχο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ!

59′ Κίτρινη στον Μπεργκ που συνεχίζει να διαμαρτύρεται.

60′ Κίτρινη σε Τζοέλσον και Χαραλάμπους.

61′ Πετρέτα αντί του Ταβάρες.

64′ Προσπάθησε να κρεμάσει τον Λίντνερ από το χώρο του κέντρου, ήταν λίγο εκτός ο τερματοφύλακας των Ελβετών. Έφυγε άουτ η μπάλα.

65′ Κίτρινη και στον Τσούμερτ για φάουλ στον Τζιωνή.

67′ Ντίσκερουντ στη θέση του Χαραλάμπους.

76′ Βρέθηκε σε θέση βολής ο Φράι, έκανε το σουτ στην κίνηση, λίγο έξω.

80′ Στην περιοχή ο Ζαχαρίου, άστοχο το σουτ του.

81′ Λοίζου εντός, Κακουλλής εκτός.

82′ Δυνατό συρτό σουτ του Τζοέλσον, με δυσκολία σε κόρνερ ο Ουζόχο.

82′ Εκτελέστηκε το κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά ο Καμπράλ, πιο ψηλά από όλους, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια συγκρούστηκαν οι δύο Λανγκ, μπλόκαρε ο Ουζόχο.

85′ Τελευταία αλλαγή και για τη Βασιλεία, Στόκερ αντί του σκόρερ Μιλάρ.

-Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ