aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη

Ομόνοια: Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μπορούσε και για τη νίκη, αν το πίστευε περισσότερο και αν ήταν πιο αποτελεσματική! Η Ομόνοια κέρδισε τις εντυπώσεις στο παρθενικό παιχνίδι της σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αφού κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Μάλιστα, ο βαθμός μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα, της ανοίγει την όρεξη ενόψει της συνέχειας. Ένας βαθμός που επιτρέπει στην Ομόνοια να κάνει όνειρα και της δίνει την προοπτική για διάκριση στον 5ο όμιλο. Ναι, είναι πολύ νωρίς αφού ακολουθούν άλλα πέντε δύσκολα παιχνίδια, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη και η Ομόνοια έδειξε ακόμη μια φορά ικανή για να φθάσει ακόμη πιο ψηλά.

Η παρουσία του «τριφυλλιού» στην Τούμπα ήταν απλώς η επιβεβαίωση των δυνατοτήτων του. Και ότι άλλαξε επίπεδο, εξελίσσεται και μεγαλώνει συνεχώς και φυσιολογικά αυξάνονται και οι προσδοκίες, έχει απαιτήσεις. Ο Μπεργκ έβαλε τη δική του σφραγίδα από πέρσι και όσο περνά ο χρόνος, η ομάδα δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του στο παιχνίδι. Η Ομόνοια έχει τη δική της ταυτότητα και είναι ομάδα του προπονητή. Όποιος αντίπαλος κι αν είναι απέναντί της, έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού και πλάνο το οποίο ακολουθεί πιστά.

Οι πράσινοι είχαν την κλασική ευκαιρία με τον Τζιωνή, το πέναλτι στον Μποτεάκ που δεν της παραχωρήθηκε και γενικώς η εικόνα της και βάσει αυτής του αντιπάλου της, μπορούσε να φθάσει και στο «διπλό». Ήταν μια παρουσία που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει και σε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Τη δεδομένη στιγμή προέχει το αυριανό ματς με το Παραλίμνι στο ΓΣΠ, το οποίο θα θελήσει να φθάσει σε άλλη μια επιτυχία και ακολούθως θα σκεφτεί τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα, που είναι την προσεχή Πέμπτη με την Αϊντχόφεν εντός έδρας.

Το προσεχή δύο ματς, με τις Αϊντχόφεν και Γρανάδα που είναι στο ΓΣΠ, κρίνονται σημαντικά. Αναλόγως των αποτελεσμάτων θα τεθεί και ο στόχος στον όμιλο. Εάν είναι θετικά, τότε η Ομόνοια θα είναι σε θέση να ανεβάσει ψηλά τον πήχη και θα προσβλέπει σε μια από τις πρώτες δύο θέσεις που θα την οδηγήσουν στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Η τοποθέτηση του Λέσγιακς «θα παλέψουμε σε κάθε αγώνα για το καλύτερο και στόχος μας είναι η δεύτερη θέση του ομίλου, να προκριθούμε», φανερώνει τη νοοτροπία που υπάρχει στην Ομόνοια. Υπάρχουν στόχοι και θα τους κυνηγήσουν. Άλλωστε, η πορεία της έως τώρα και η παρουσία της για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο κρίνεται απόλυτα πετυχημένη, γι’ αυτό παίζει χωρίς πίεση και όπου φθάσει. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει με τη συμμετοχή της στον όμιλο, όποια κι αν είναι στο τέλος της ημέρας η θέση που θα τερματίσει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ