aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Τρίποντο κι… όλα καλά!

Oμόνοια: Τρίποντο κι… όλα καλά!

Με την Ομόνοια να βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, ο στόχος σε ένα ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από την κατάκτηση του τρίποντου. Το τρίποντο ήρθε με νίκη 1-0 κι όλα τα υπόλοιπα για τους πράσινους περνούν σε… τρίτη μοίρα. Στην επιφάνεια θα μείνει ο ενθουσιασμός των οπαδών τους που βλέπουν την ομάδα τους να παίρνει την ουσία, να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας και να ξαναμπαίνει στην τροχιά ισχυρής δυναμικής για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Πόσο μάλλον όταν μεσολαβεί και η ευρωπαϊκή αναμέτρηση στη Βασιλεία για τους ομίλους του Κόνφερνς Λιγκ.

Ο Μάρκο Τσέποβιτς ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε το κλειδί της δεύτερης νίκης των τριφυλλοφόρων στην τρέχουσα περίοδο. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Παναγιώτη Ζαχαρίου, με σεντερφορίσια κίνηση στη μικρή περιοχη, αφήνοντας πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο, νίκησε τον Γιοβάνοβιτς και πέτυχε το 1-0. Ήταν το πρώτο τέρμα του Σέρβου επιθετικού που περίμεναν πώς και πώς οι φίλοι της Ομόνοιας. Τελικά αποδείχθηκε «χρυσό» κι αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Η αναμέτρηση προσέφερε πολλές συγκινήσεις και λιγότερες μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια, αλλά άντλησαν δύναμη για το υπόλοιπο του αγώνα. Και τα κατάφεραν μια χαρά, αν και κατά διαστήματα πέρασαν δύσκολες ώρες. Εξαιρετική παρουσία είχε ο Γιούστε, ο οποίος κέρδισε πάμπολλες μονομαχίες, ο Γκόμεθ με την επάνοδό του προσέφερε ποιότητα, όπως επίσης και ο Μπασιρού. Βοήθησαν σημαντικά και οι ενέργειες του Χένινγκ Μπεργκ από τον πάγκο. Στο 38’ απέσυρε τον  Ατιέμγουεν ο οποίος υπέπεσε σε λάθη κι έριξε στη μάχη τον Λοΐζου, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού «φρέσκαρε» την ομάδα του με τους Παπουλή και Κακουλλή. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές (μαζί με τον Ζαχαρίου) στις καλές φάσεις για να σημειωθεί το 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ