aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: «Τριφύλλι» προοπτικής σε βάθος χρόνου…

Oμόνοια: «Τριφύλλι» προοπτικής σε βάθος χρόνου…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ολοκληρώθηκαν χθες δύο μετεγγραφές για την Ομόνοια, που φέρουν την υπογραφή του πρώην ποδοσφαιριστή της και νυν ατζέντη, Νούνο Ασίς. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση των Ρούμπεν Άλβες και Βίτορ Γκόμες, για συνεργασία τριών και δύο ετών αντιστοίχως. Η διάρκεια της συμφωνίας με τους δύο Πορτογάλους φανερώνει την πρόθεση της διοίκησης για δημιουργία ομάδας με προοπτική σε βάθος χρόνου. Με την ελπίδα ότι θα σταματήσει να γκρεμίζει κάθε καλοκαίρι ό,τι χτίζει το προηγούμενο.

Εντούτοις, το συμβόλαιο του Άλβες παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα. Όπως έγινε αρχικά γνωστό, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Κύπρο για δοκιμαστικά, εξ ου και υπήρχε ξάφνιασμα στο άκουσμα της απόκτησής του δίχως να έχουν αρχίσει οι προπονήσεις (σήμερα θα διεξαχθεί η πρώτη). Ο όρος που μπήκε λοιπόν είναι ότι η Ομόνοια έχει το δικαίωμα να τον αποδεσμεύσει δίχως αποζημίωση ή να τον παραχωρήσει δανεικό, σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσει. Αν όμως πείσει για την αξία του τον Χένινγκ Μπεργκ, θα παραμείνει στο «Ηλίας Πούλλος» για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μετεγγραφή με μεγάλες προσδοκίες, ένα χαφ για όλες τις δουλειές

Όσο για τον 31χρονο Γκόμες, η προσθήκη του στο έμψυχο δυναμικό της Ομόνοιας φαντάζει ως κίνηση με υποσχέσεις. Αυτό δηλώνει τουλάχιστον το βιογραφικό του. Το νέο 8άρι του «τριφυλλιού» προέρχεται από τη Ρίο Άβε, με την οποίαν έγραψε 38 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ στη λήξασα σεζόν. Ένα χρόνο προηγουμένως, μάλιστα, πανηγύρισε την κατάκτηση του πορτογαλικού κυπέλλου με την ίδια ομάδα, έχοντας σημαντική συμβολή (πέντε συμμετοχές, τρία γκολ, μία ασίστ). Από εκεί και πέρα, αγωνίστηκε στις πορτογαλικές Μορεϊνένσε και Μπελενένσε, καθώς και στην ουγγρική Βίντι. Επίσης, υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και την Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Καλοβλέπουν» Ραμίρες

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ