aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρία από τα βασικά κριτήρια επιλογής του Ολίβα

Ομόνοια: Τρία από τα βασικά κριτήρια επιλογής του Ολίβα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η επιλογή του Χοάν Κάρλος Ολίβα για τη θέση του προπονητή στην Ομόνοια ξάφνιασε πολλούς και κυρίως (αρνητικά) τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι είχαν βάλει ψηλά τον πήχη για το νέο «αφεντικό». Ξένισε το γεγονός ότι ο 53χρονος Αραγονέζος κόουτς δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως πρώτος τεχνικός, όμως είναι αλήθεια ότι το βιογραφικό δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο στην Κύπρο, όπως σε κάποιες άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Γκόμεθ: «Ομάδα που να ενθουσιάσει, σύντομα περισσότερα νέα»

«Το γεγονός ότι προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη. Η ομάδα δουλεύει με μοντέλο τεχνικού διευθυντή και η άποψη του Άνχελ Γκόμεθ ήταν υπέρ του Χοάν Κάρλος Ολίβα. Πάρθηκε αυτή η απόφαση στηριζόμενη καθαρά σε ποδοσφαιρικά κριτήρια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέα Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης: Το τετ α τετ Παπασταύρου – Γκόμεθ και η άφιξη του Ολίβα

Προφανώς λοιπόν και ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Άνχελ Γκόμεθ δεν πήρε έναν προπονητή χωρίς να εξετάσει όλες τις παραμέτρους, γι’ αυτό άλλωστε θεωρεί ότι έχει κάνει μια καλή επιλογή. Πιστεύει στον Χοάν Κάρλος Ολίβα, για τον οποίο έχει ιδίαν άποψη για το επίπεδο της δουλειάς του και τον θεωρεί πλήρως καταρτισμένο.

Διαβάστε επίσης: Και επίσημα «Ομόνοια Ποδόσφαιρο ΛΤΔ»

Πιο συγκεκριμένα, για την πρόσληψη του 53χρονου τεχνικού, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την επιλογή του Ολίβα έλαβε –όπως μαθαίνουμε- σοβαρά υπόψη τρία βασικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ακόλουθα: 1) Ως βοηθός του Κίκε Σάντσες Φλόρες στην Εσπανιόλ, ο Ολίβα έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά, αφού είχε την ευθύνη του τακτικού σχεδιασμού αλλά και των προπονήσεων στην ισπανική ομάδα. 2) Διδάσκει σε αθλητικό πανεπιστήμιο και διαθέτει πτυχίο φυσικής κατάστασης, κάτι που θεωρήθηκε επιπρόσθετο προσόν. 3) Είναι ένας άνθρωπος με πολύ καλό χαρακτήρα, αλλά λάτρης της δουλειάς και της πειθαρχίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Ο Χοάν Κάρλος Ολίβα αναμένεται αύριο στην Κύπρο και ο άμεσος στόχος είναι στελέχωση του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου, κάτι το οποίο έχει ήδη «τρέξει» ο τεχνικός διευθυντής Άνχελ Γκόμεθ. Υπάρχουν αρκετές επιλογές με επαγγελματίες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό και θα γίνουν οι ανάλογες επιλογές, ενώ σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο ενίσχυσης του ρόστερ, αρκετές αποφάσεις έγιναν γνωστές και τις επόμενες μέρες αναμένονται περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ