aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρένο με σπασμένα φρένα!

Ομόνοια: Τρένο με σπασμένα φρένα!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ασταμάτητη μοιάζει η Ομόνοια το τελευταίο διάστημα και το επιβεβαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο στο ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση. Η ομάδα του Μπεργκ ανώτερη, αποτελεσματική και αποφασιστικό όσο ποτέ προηγουμένως, επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 της αντιπάλου της και έκλεισε ιδανικά το ονειρικό γι’ αυτήν 2020. Πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, στο μεγαλύτερο σερί επί Μπεργκ στον πάγκο της. Σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων πέτυχε 13 γκολ, ενώ προηγουμένως σε 11 ματς είχε δει δίκτυα μόλις 12 φορές. Ενδεικτικό της εκπληκτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες βδομάδες.

Πλέον, το «τριφύλλι, που στο ΓΣΠ μετρά το απόλυτο των βαθμών σε τέσσαρα ντέρμπι, έφθασε τους 29 βαθμούς ένα λιγότερο από τη χθεσινή αντίπαλό του και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Ομόνοια, που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, έκλεισε το ονειρικό γι’ αυτήν 2020 με τον ιδανικότερο τρόπο και μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία το 2021, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η Ομόνοια ήταν αποτελεσματική, με γρήγορη ανάπτυξη και έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα και πέτυχε τρία γκολ με πρωταγωνιστή σε όλα τον Λέσγιακς. Σε όλα προηγήθηκε κόντρα σε αντιπάλους! Από την άλλη, η Ανόρθωση αν και είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, ήταν ανούσια και δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με το «καλημέρα», μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ασάντε που αξιοποίησε την μπαλιά του Λέσγιακς. Εκεί που η Ανόρθωση πήγε να αντιδράσει και πήρε την κατοχή της μπάλας, η Ομόνοια «χτύπησε» και δεύτερη φορά με τον Παπουλή, που επίσης αξιοποίησε μπαλιά του Λέσγιακς από αριστερά. Όλη η αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης παρακολουθούσε τον Ελλαδίτη να… εκτελεί αφού η μπάλα βρήκε και στο σώμα του Κορέια. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε στο 40’ ο Παπουλής.

Κι εκεί που ο Κετσπάγια θέλησε με δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (Χούσμπαουερ και Ελουντού) να διαφοροποιήσει κάτι στο παιχνίδι της ομάδας του, ήλθε πολύ νωρίς το 0-3. Πάλι με μπαλιά του Λέσγιακς, σύγχυση στην άμυνα και σουτ του Ασάντε (48’). Κάπου εκεί το ντέρμπι έλαβε τέλος. Η Ομόνοια θέλησε στη συνέχεια να δώσει χώρο στην Ανόρθωση, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να φτιάξει τις μεγάλες ευκαιρίες. Απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις όμως οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι. Οι πράσινοι έκαναν πολύ καλή διαχείριση και έφθασαν εύκολα στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ