aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρεις νίκες σε 13 ματς, η ευθύνη και τα πρωτοσέλιδα  

Ομόνοια: Τρεις νίκες σε 13 ματς, η ευθύνη και τα πρωτοσέλιδα  

Μαύρα σύννεφα σκέπασαν για τα καλά το «Ηλίας Πούλλος» μετά τη νέα ήττα της Ομόνοιας, αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό με 1-0 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αναδεικνύουν την αγωνιστική κατρακύλα των πρασίνων από την αρχή της σεζόν. Το «τριφύλλι» μετρά μόλις τρεις νίκες σε 13 παιχνίδια σε ενενηντάλεπτο, διατήρησε ανέπαφη την εστία του μόλις σε δύο αγώνες και μόνο στους αγώνες με Αντβέρπ (στο ΓΣΠ) και Καϊράρ (στο Καζακστάν) επιβλήθηκε του αντιπάλου στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ (αυτή τη φορά) δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, ούτε επιχείρησε να βρει δικαιολογίες. Παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, ανέλαβε την ευθύνη και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι πρωταθλητές θα βρουν τον δρόμο τους.

«Χωρίς αμφιβολία δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και αυτό είναι δική μου ευθύνη. Το καλό είναι ότι υπάρχει ακόμα δρόμος και θα το φτιάξουμε. Θα δουλέψουμε και θα επιστρέψουμε, είμαι σίγουρος. Υπάρχει προοπτική και ποιότητα όμως για την ώρα δεν μπορούμε να τα βρούμε αυτά τα στοιχεία. Θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε», δήλωσε ο Νορβηγός προπονητής, ο οποίος απάντησε αινιγματικά για τους λόγους που η Ομόνοια δεν είναι στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. «Είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Θα υπάρξουν πολλά πρωτοσέλιδα και πολλές συζητήσεις αν τους αναλύσω. Δεν θα το κάνω. Ξέρουμε εμείς τους λόγους και δουλεύουμε για τις απαντήσεις», ήταν η σχετική απάντηση που γέννησε ερωτηματικά

Ανασταλτικά η Ομόνοια μπάζει, επιθετικά αδυνατεί να κυκλοφορήσει μπάλα και να απειλήσει τον αντίπαλο, υστερεί στο παιχνίδι πρωτοβουλίας, το ομαδικό πνεύμα που την χαρακτήριζε πέρυσι έχει χαθεί, οι φυσικές δυνάμεις (ατομικά και ομαδικά) δεν είναι καν σε συγκρίσιμο βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και οι τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Αρκετοί φίλοι των πρασίνων ισχυρίζονται πως η Ομόνοια δεν στελεχώθηκε όσο θα έπρεπε το περασμένο Καλοκαίρι, όμως ο Χένινγκ Μπεργκ μόλις την περασμένη Τετάρτη υποστήριξε πως το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό. Βέβαια, αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη και μάλιστα προτού να είναι αργά αφού ο πήχης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι στον ύψιστο βαθμό και δεν μπορεί να κατέβει ούτε στο ελάχιστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ