aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρέχατε ποδαράκια μου… Όταν ο Αναστασίου απέρριψε τον Ντα Σίλβα

Ομόνοια: Τρέχατε ποδαράκια μου… Όταν ο Αναστασίου απέρριψε τον Ντα Σίλβα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

12 Μαΐου 2013. Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού (είχε αναλάβει μόλις δύο ημέρες προηγουμένως), και νυν της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου ήρθε στην Κύπρο συνοδευόμενος από τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ-Ανόρθωσης στο ΓΣΖ (για την ιστορία η «Κυρία» επικράτησε 0-1 με τέρμα του Εβάντρο Ρονκάτο).

Ο λόγος της επίσκεψης του Ελλαδίτη προπονητή, σύμφωνα με τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης και τα δημοσιεύματα της εποχής, ήταν ο Άλεξ ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος διένυε εξαιρετική σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε με 31 συμμετοχές (27 ως βασικός), τέσσερα γκολ και εννέα ασίστ.

Τα κατορθώματά του έφτασαν στα αυτιά του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του, οι οποίοι πήραν το αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο για να τον αξιολογήσουν. Ο Ντα Σίλβα δεν ήταν σε καλή μέρα και αφού αξιολογήθηκε και σε άλλα παιχνίδια διαπιστώθηκε ότι ναι μεν έχει άψογη τεχνική κατάρτιση, αλλά υστερεί ανασταλτικά και σε τρεξίματα.

Αποτέλεσμα αυτού ο Παναθηναϊκός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον γι’ απόκτησή του με τον Ντα Σίλβα να καταλήγει λίγο αργότερα στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ, όπου έκατσε για δύο περιόδους με απολογισμό 42 συμμετοχές και τρία γκολ.

Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου είχε ως κύριο χαρακτηριστικό το τρέξιμο και την ομαδική δουλειά. Ο Ελλαδίτης δίνει βαρύτητα στον τομέα της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών σε ατομικό επίπεδο, αλλά και της συνολικής αντοχής της ομάδας, καθώς απαιτεί πίεση του αντιπάλου από ψηλά. Οι πράσινοι της Αθήνας στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδος στην πρώτη χρονιά της θητείας του Αναστασίου, ενώ την ίδια σεζόν (όπως και την επόμενη) τερμάτισαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι υποχρεωτικές και οι επιπλέον αλλαγές του Αναστασίου

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, Άνχελ Γκόμεθ στο τέλος της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην Ομόνοια. Για το ποιανού είναι η ευθύνη και το γιατί παρουσιάστηκε το εν λόγω πρόβλημα από την στιγμή που οι πράσινοι είχαν όλο τον χρόνο να δουλέψουν σε αυτό το κομμάτι είναι ένα θέμα που καλούνται να επιληφθούν στο τριφύλλι.

Το μόνο βέβαιο είναι πως με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο η Ομόνοια θα δώσει βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα. Με λίγα λόγια, τρέχατε ποδαράκια μου…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ