aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟμόνοια: Τώρα, θέλει να ‘ναι η καλή της!

Ομόνοια: Τώρα, θέλει να ‘ναι η καλή της!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι δυο ήττες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες με αντίπαλο τον Απόλλωνα, με το ίδιο σκορ (1-2) αλλά και ο περσινός χαμένος τελικός απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, επίσης με 1-2, αποτελούν τεράστια πρόκληση για την Ομόνοια, αρχικά σήμερα για να θέσει τις βάσεις και ακολούθως την ερχόμενη βδομάδα για να πανηγυρίσει την πρόκριση μέσα στη Λεμεσό.

Την τρίτη φορά που θα βρει στον δρόμο της τον Απόλλωνα, στην τρέχουσα σεζόν, θέλει να ’ναι η καλή της και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για παρουσία της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι πράσινοι θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν αυτή τη φορά την έδρα τους, έχοντας ως στόχο τη νίκη με μηδέν παθητικό. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά πιστεύουν πως η πρόκριση σε μεγάλο βαθμό περνά μέσα από το σημερινό παιχνίδι. Στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και για να γίνει αυτό επιβάλλεται να υπερπηδήσει το εμπόδιο των κυανόλευκων της Λεμεσού και να απαντήσουν στις δύο ήττες στο πρωτάθλημα αλλά και για τον περσινό τελικό. Παράλληλα θα δώσουν διαπιστευτήρια των δυνατοτήτων τους και θα επιβεβαιώσουν πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία και έχουν απαιτήσεις.

Συνήθως η υπομονή σε τέτοια ματς κρίνεται σημαντική, γνωρίζοντας πως τίποτα δεν τελειώνει αφού υπάρχει και ο επαναληπτικός. Το μηδέν στην άμυνα σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο και στο «τριφύλλι» θα ψάξουν για δεύτερο συνεχόμενο ματς και τρίτο στα τελευταία τέσσερα το μηδέν παθητικό.

Η Ομόνοια θα θελήσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, να κάνει παιχνίδι κατοχής με καλή κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα να αποφύγει τα λάθη που στο παρελθόν της στοίχισαν. Θα έχει ως φάρο το δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ αλλά να είναι πιο αποτελεσματική και προσεκτική στην άμυνα, αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή την παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο του συγκεκριμένα αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ