aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τώρα νιώθει την ανάσα τους

Ομόνοια: Τώρα νιώθει την ανάσα τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η χαμένη ευκαιρία του Παπουλή, η αποβολή του Χούμποτσαν και η κακή αμυντική συμπεριφορά στην μπαλιά του Ντένιτς και την κεφαλιά του Μπένσοπ στο γκολ του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι είχαν ως αποτέλεσμα η Ομόνοια να φύγει με άδεια χέρια από το Τσίρειο. Το πρώτο χαμένο ντέρμπι της σεζόν (σ.σ. και πέρσι μόνο από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο είχε ηττηθεί), που σήμανε και τέλος στο αήττητο σερί που κρατούσε για 20 αγώνες (σ.σ. η προηγούμενη ήττα ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2020 από τη Νέα Σαλαμίνα), έχει ως αποτέλεσμα οι διώκτες της να μειώσουν τη διαφορά μόλις στον ένα βαθμό.

Η ομάδα του Μπεργκ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή και να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Τη χωρίζουν πέντε αγώνες, πέντε 90λεπτα από τον στόχο της. Έχοντας, μάλιστα, ΑΕΛ και Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Ωστόσο, μετά την ήττα στο Τσίρειο, νιώθει την ανάσα τους και σαφώς η προσπάθειά της γίνεται δυσκολότερη. Η Ομόνοια κλότσησε μια μεγάλη ευκαιρία στο Τσίρειο, αφού ακόμη και με την ισοπαλία την οποία κρατούσε μέχρι και το 90’+2 θα ήταν σε θέση ισχύος.

Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι δεν ήταν η πρέπουσα. Οι φίλοι της ομάδας ανέμεναν από τους ποδοσφαιριστές να είναι πιο αποφασιστικοί και να βγάζουν μεγαλύτερο πάθος. Ακόμη κι έτσι, η Ομόνοια βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοπαλία που δεν θα ήταν αρνητικό αποτέλεσμα, σ’ ένα ντέρμπι που λίγο ή πολύ ήταν ισορροπημένο. Η παρουσία των πρασίνων ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα των τελευταίων αγώνων τους, που δεν ήταν και η καλύτερη, με εξαίρεση το «διπλό» στο Τσίρειο επί της ΑΕΛ. Ναι μεν τα αποτελέσματα ήταν θετικά αλλά η εικόνα της δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτή που παρουσίασε στα ντέρμπι της α’ φάσης του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σενάριο με το ίδιο τέλος

Πλέον, στην Ομόνοια καλούνται να διαχειριστούν την τρίτη ήττα στη σεζόν που ήταν η πρώτη μετά από 4,5 μήνες. Ως μεγάλη ομάδα, θα επιδιώξει να ανασυνταχθεί άμεσα και να κοιτάξει με αποφασιστικότητα τη συνέχεια. Την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και η επάνοδος στις επιτυχίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο. Σημαντική η απουσία του Χούμποτσαν που αποβλήθηκε προχθές, με τον Λανγκ να παίρνει φανέλα βασικού μετά από καιρό.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πέντε αποτυχημένες προσπάθειες να συνέλθει

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ