aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το βάρος της πίεσης, το άγχος και στο βάθος… Παντίλιμον

Ομόνοια: Το βάρος της πίεσης, το άγχος και στο βάθος… Παντίλιμον

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η Ομόνοια το απόγευμα της Κυριακής αγχώθηκε και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Εθνικό. Οι ήττες της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα, έδιναν στην ομάδα της πρωτεύουσας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή και στο +1 από την «Κυρία».

Η πίεση που ενδεχομένως να είχαν στις τάξεις του «τριφυλλιού» δεν τους επηρέασε στην αγωνιστική τους εικόνα καθώς συνέχισαν να παρουσιάζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο,  συνδυασμούς και έφταναν στην αντίπαλη περιοχή, όπως άλλωστε κάνουν στα πλείστα παιχνίδια. Ωστόσο, στο τελευταίο… κλικ έμοιαζε χαμένη και νευρική με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να χάνονται η μια μετά την άλλη. Ντάρμπισαϊρ, Τζιωνής και Λούφτνερ είχαν καλές στιγμές, όμως το γκολ επιτεύχθηκε μόνο από την άσπρη βούλα. Ακόμη και τότε, όταν δηλαδή έφεραν το ματς στα ίσα, δεν κατάφεραν να το διαχειριστούν και να δώσουν τα… ρέστα τους για την ολική ανατροπή. Η πίεση και η προοπτική της κορυφής έπαιξαν τον ρόλο τους, γι’ αυτό και ο Μπεργκ έκανε λίγο περί αυτού.

Διαβάστε επίσης: «Έγιναν λάθη από τη διαιτησία που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα…»

Πέταξε σαφώς μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθείς την κορυφή, ωστόσο συνεχίζει να… ενοχλεί την Ανόρθωση αφού παραμένει στο -2. Το άγχος και η πίεση είναι μια κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί, όπως δήλωσε και ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η ομάδα του θα συνεχίσει να βελτιώνεται ενόψει της συνέχειας.

Όσον αφορά στον Παντίλιμον, φέρει ευθύνη στη φάση του πρώτου τέρματος, ενώ στο πέναλτι δεν αντέδρασε καν. Ωστόσο, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως δευτερόλεπτα πριν το πώτο γκολ η άμυνα των γηπεδούχων δεν έδιωξε αποτελεσματικά τα διαδοχικά σουτ των παικτών του Εθνικού χτυπούσαν στα σώματα, ενώ η μπάλα παρέμεινε… επικίνδυνα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ο Εθνικός έστειλε την Ομόνοια για… σκωτσέζικο ντους! (vid & pics)

Η Ομόνοια δεν έχει χρόνο για δάκρυα καθώς ακολουθεί ντέρμπι με την πληγωμένη ΑΕΛ (ηττήθηκε από την Πάφο) και καλείται να διαχειριστεί την ήττα, την πίεση ώστε να επανέλθει στις νίκες και να παραμείνει στα ψηλά.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Εθνικός: Ο MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ