aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το «τριφύλλι» σε… εξεταστική περίοδο ώς τις 19-20 Οκτωβρίου

Ομόνοια: Το «τριφύλλι» σε… εξεταστική περίοδο ώς τις 19-20 Οκτωβρίου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ομόνοια πέρασε σχεδόν με άριστα τα πρώτα τεστ, μα τώρα ήρθε η ώρα των πιο σοβαρών εξετάσεων. Μετά τις νίκες επί των Δόξας (2-0) και Νέας Σαλαμίνας (2-0), που συνδυάστηκαν με ενθαρρυντικές εμφανίσεις, είναι φυσικό να επικρατεί ενθουσιασμός στις τάξεις της, όπως και ανάμεσα στους οπαδούς της. Κάτι που οι πράσινοι θέλουν να φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού. Γι’ αυτό και είναι σημαντικά τα τέσσερα συνεχόμενα υψηλά εμπόδια, που ξεπροβάλλουν σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Παιχνίδια που μπορούν να φανούν ως τροχιοδεικτικά για τη συνέχεια της πορείας τους.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η… στάση θα γράφει «ΑΕΚ Αρένα». Στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» θα δοκιμαστεί απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία έχει απαιτήσεις που φτάνουν ώς την κατάκτηση του τίτλου. Συν το ότι έχει στα πόδια της εφτά επίσημα ματς, έξι στο Γιουρόπα Λιγκ και ένα στο πρωτάθλημα. Άρα, ποιοτική αντίπαλος, πιο έτοιμη και γηπεδούχος.

Θα ακολουθήσει νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ. Με την επόμενη επανέναρξη, η Ομόνοια θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα, για τον οποίον ισχύουν πάνω-κάτω ό,τι και για τους Λαρνακείς. Θέλει το πρωτάθλημα, έφτασε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ποιοτικός, είναι έμπειρος, είναι έτοιμος. Ημερομηνία δεν ορίστηκε, αλλά η 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου.

Η συνέχεια θα βρει το «τριφύλλι» να δοκιμάζεται σε δύο δύσκολες εξόδους. Πρώτα στο «Στέλιος Κυριακίδης» (5 ή 6 Οκτωβρίου) απέναντι στην πολύ απαιτητική Πάφος FC, του προϋπολογισμού άνω των €5.000.000. Με παίκτες από την Πρέμιερ Λιγκ και με βλέψεις που φτάνουν στο α’ γκρουπ των πλέι οφ και… βλέπουμε.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Ομόνοια είναι ηλικίας 25,5 χρονών

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, οι «τριφυλλοφόροι» θα πατήσουν στο χορτάρι του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να επιστρέψει δυναμικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σύμφωνα με το πρώτο δείγμα απέναντι στην ΑΕΛ, πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από ό,τι τα προηγούμενα εφιαλτικά χρόνια. Η περιγραφή των αντιπάλων λοιπόν, αρκεί για να εξηγήσει το γιατί οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ έχουν ενώπιόν τους… εξεταστική περίοδο. Διότι απλούστατα μετά το καρέ δύσκολων παιχνιδιών, θα είναι πολύ πιο απτό το δείγμα σχετικά με το πού βαδίζει η φιλόδοξη νέα προσπάθεια της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ