aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το «τρελό» σερί που… στράβωσε πέρσι

Ομόνοια: Το «τρελό» σερί που… στράβωσε πέρσι

Στο ανακαινισμένο γήπεδο στην Περιστερώνα, θα κληθεί η Ομόνοια να δώσει τον αυριανό αγώνα της απέναντι στη Δόξα. Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα της Κατωκοπιάς είχε ως έδρα της το Μακάρειο, από το οποίο η Ομόνοια περνούσε αλώβητη πλην της περσινής σεζόν, που δέχθηκε την πρώτη της ήττα στα τελευταία δέκα ματς. Ήταν για την α’ φάση του πρωταθλήματος. Ήταν κακή παρένθεση, αφού στα προηγούμενα οκτώ συν αυτό που ακολούθησε για τη β’ φάση, η Ομόνοια μέτρησε εννιά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το «τρελό» νικηφόρο σερί της Ομόνοιας ως φιλοξενούμενη τη Δόξας μπορεί να σταμάτησε προσωρινά πέρσι, αλλά επανήλθε άμεσα στις επιτυχίες και αύριο θα θελήσει να δώσει και συνέχεια. Ο συντελεστής τερμάτων είναι επίσης εκπληκτικός. Η Ομόνοια πέτυχε 23 γκολ και δέχθηκε 6. Η πιο ευρεία νίκη (6-0) επιτεύχθηκε τη σεζόν 2013-14, στο ξεκίνημα αυτής της σειράς των 10 αγώνων.

Η Δόξα έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και σε συνδυασμό με την περσινή ήττα, υποχρεώνει την Ομόνοια να πάει υποψιασμένη στο αυριανό ματς και με καλή εμφάνιση να φθάσει στο πρώτο φετινό «διπλό». Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Λένον, που ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία, θα μπορέσει να ανέλθει περαιτέρω βαθμολογικά και θα διατηρήσει επαφή με την κορυφή. «Μετά τη νίκη μας και τη διακοπή για τις Εθνικές, πολλοί παίκτες ήταν εκτός. Θα είναι δύσκολος αγώνας, έχουν νέο γήπεδο, ανυπομονούμε να παίξουμε εκεί, όμως ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να φέρουμε σπίτι τους τρεις βαθμούς» ανέφερε ο Λέσγιακς για το ματς με τη Δόξα.

Στα ευχάριστα για τον Ιρλανδό προπονητή η επάνοδος των Φαμπιάνο, Κασάμα και Γιούστε. Για τον τελευταίο, ο Ανδρέας Δημητρίου ανέφερε χθες χαρακτηριστικά: «Ο Γιούστε ακολούθησε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και πλέον μετέχει κανονικά στις προπονήσεις». Ευχάριστη εξέλιξη, που δείχνει πως ο Ισπανός θα αποφύγει το χειρουργείο. Για τον Κούσουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας είπε ότι «συνεχίζει να κάνει πρόγραμμα αποφόρτισης και είναι θέμα χρόνου να μπει στο κανονικό πρόγραμμα».

Ο Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο διαιτησία και τόνισε: «Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για κάθοδο ικανών ξένων διαιτητών, για να πλαισιώσουν τους ικανούς Κύπριους διαιτητές. Επίσης έχουν μπει πολλοί νεαροί στον χώρο και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε να είμαστε μια θετική παρουσία στο χώρο και να μην προκαλούμε με τις δηλώσεις μας. Θέλουμε διαιτησίες 50-50 για όλες τις ομάδες».

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ Η ΔΟΞΑ

ΣΕΖΟΝ ΣΚΟΡ
2013-14 0-6
2014-15 0-1
2015-16 0-1
2016-17 2-3
2017-18 1-2
2018-19 1-2
2019-20 0-2
2020-21 0-3
2021-22 2-1, 0-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ