aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το ‘θελε, το πήρε, κοιμήθηκε στο ρετιρέ και περιμένει

Ομόνοια: Το ‘θελε, το πήρε, κοιμήθηκε στο ρετιρέ και περιμένει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και ίσως το πιο δημιουργικό (πρώτο) ημίχρονο, πραγματοποίησε η Ομόνοια στο Δασάκι και πήρε σπουδαίο «διπλό» απέναντι στον Εθνικό (2-1). Πρωταγωνιστής ο Ντέρμπισαϊρ, που πήρε ξανά το «όπλο» του και… πυροβόλησε δύο φορές, αξιοποιώντας ισάριθμες ασίστ από τον Τιάγκο.

Η Ομόνοια, πλέον, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς σε 8 αγώνες και επανέφερε την ηρεμία και τη δυναμική στις τάξεις της ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από την άλλη, ο Εθνικός το πάλεψε και αυτό το παιχνίδι, ωστόσο υπέκυψε φυσιολογικά απέναντι σ’ έναν ανώτερο αντίπαλο, που ήταν πιο ουσιαστικός αλλά και ποιοτικός.

Διαβάστε επίσης: Η ατάκα του Εγκωμίτη που προκάλεσε γέλιο στον Μπεργκ

Αντίδραση έβγαλε η Ομόνοια μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και υποχρέωσε τον αντίπαλό της στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα. Η ομάδα του Μπεργκ μπήκε με αποφασιστικότητα από το ξεκίνημα και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα νωρίς (Ντέρμπισαϊρ 6’). Μάλιστα, είχε τις ευκαιρίες, κυρίως με τον Άγγλο, να διευρύνει το προβάδισμά της, όμως λόγω αστοχίας δεν το πέτυχε. Ο Εθνικός είχε κάποιες καλές στιγμές και τελικά κατάφερε από στατική φάση να ισοφαρίσει (Λαμπάν 44’).

Διαβάστε επίσης: Πώς έβγαλε την Ομόνοια απ’ το δάσος ο… δασοφύλακας Ματ! (vid)

Η ισοφάριση με το τέλος του ημιχρόνου, φάνηκε να επηρεάζει την Ομόνοια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε ταχύτητα, έγινε απειλητική με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Ντέρμπισαϊρ (72’). Ο Εθνικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, πλην της φάσης στο 90’+3, σε σουτ του Μαρκόφσκι και τον Φαμπιάνο να λέει «όχι». Το αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, κρίνεται δίκαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ