aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το τελευταίο τρόπαιο ήταν και πάλι με τον Λάρκου!

Ομόνοια: Το τελευταίο τρόπαιο ήταν και πάλι με τον Λάρκου!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το τελευταίο τρόπαιο που πανηγύρισε η Ομόνοια ήταν το 2012. Κατέκτησε το κύπελλο, νικώντας στον τελικό την ΑΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ με «χρυσό» σκόρερ τον Αντρέ Άλβες.

Τότε, προπονητής της Ομόνοιας ήταν ο Νεόφυτος Λάρκου. Μάλιστα, μαζί του η ομάδα της Λευκωσίας είχε πανηγυρίσει το κύπελλο και την προηγούμενη σεζόν, όταν είχε νικήσει τον Απόλλωνα στα πέναλτι.

Εννιά χρόνια μετά, η Ομόνοια επέστρεψε στους τίτλους, με τον Λάρκου να είναι και πάλι στην ομάδα αλλά από άλλο πόστο. Τώρα, από τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ο Λάρκου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή που επήλθε στην Ομόνοια.

Στον Λάρκου πιστώνεται η επιλογή του Μπεργκ, του προπονητή αναμορφωτή της ομάδας αλλά και γενικότερα των επιλογών του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μαζί με τους Ταραπουλούζη και Μπεργκ, κινούν τα νήματα όσον αφορά στην επιλογή των παικτών.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική αναδρομή: Το πρώτο, η χρυσή 15ετία, η εποχή Ράουφμαν και οι «γαλάκτικος»

Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας, έχει να λέει ότι πανηγύρισε τίτλους από δύο διαφορετικά πόστα. Βεβαίως, σήμερα τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και του επιτρέπουν να κάνει ακόμη καλύτερες επιλογές παικτών σε σχέση με τη διετία 2011-13.

Τότε η Ομόνοια είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα, σε σχέση με σήμερα που η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου της επιτρέπει να έχει οικονομική άνεση και να εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το τελευταίο τρόπαιο ήταν και πάλι με τον Λάρκου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ