aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το σύστημα που έχει στο μυαλό του ο Ολίβα

Ομόνοια: Το σύστημα που έχει στο μυαλό του ο Ολίβα

«Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν θα σας πω. Θα το δείτε στην πράξη. Όμως, τα συστήματα δεν κάνουν τις ομάδες», είχε απαντήσει ο προπονητής της Ομόνοιας, Χουάν Κάρλος Ολίβα στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς στο «Ηλίας Πούλλος» σε ερώτηση για τον σχηματισμό που προτίθεται να καθιερώσει στην… νέα Ομόνοια.

Ο Ισπανός προπονητής στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί πολωνικού εδάφους με αντίπαλο τους U23 της Βόλσφμπουργκ παρέταξε το τριφύλλι αρχικά με σχηματισμό 3-5-2, ενώ στη συνέχεια το γύρισε σε 4-3-3.

Το νέο αφεντικό των πρασίνων έδειξε πρόθεση να δοκιμάσει διάφορα πράγματα στην προετοιμασία και ακολούθως θα αρχίσει να «μοντάρει» την ομάδα στα δικά του θέλω για τον τρόπο που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά.

Με βάση την απάντηση του, πάντως, ο Ολίβα φανερώνει ότι έχει κατά νου συγκεκριμένο σχηματισμό τον οποίο και θα επιδιώξει να καθιερώσει. Άλλωστε και οι μετεγγραφικές επιλογές έγιναν με βάση αυτό. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις εξτρέμ στο ρόστερ εάν δεν υπήρχε διάθεση για χρησιμοποίηση ακραίων επιθετικών.

Το σημαντικό, φυσικά, είναι ο προπονητής να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει διαφορετικό σχηματισμό και πρόσωπα αναλόγως των συνθηκών κάθε αγώνα και αυτό είναι που επιδίωξαν να κάνουν στην Ομόνοια οι Άνχελ Γκόμεθ και Χουάν Κάρλος Ολίβα.

Το δεύτερο φιλικό στην Πολωνία με την Χάποελ Τελ Αβίβ τη Δευτέρα (23/7 19:00), θα φανερώσει περισσότερες από τις προθέσεις του προπονητή της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ