aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Tο… συννεφάκι ασυλίας στον Μπεργκ εξαφανίστηκε

Ομόνοια: Tο… συννεφάκι ασυλίας στον Μπεργκ εξαφανίστηκε

Ο δείκτης αμφισβήτησης του Χένινγκ Μπεργκ βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο, με τον Νορβηγό τεχνικό να βρίσκεται υπό πίεση δεχόμενος «πυρά» από τον κόσμο της Ομόνοιας.

Οι τοποθετήσεις της επίσημης Ομόνοιας, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Δημητρίου, στην εκπομπή «Τοtal Green» φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το… συννεφάκι ασυλίας προς τον Χένινγκ Μπεργκ εξαφανίστηκε.

«Όπως όλοι και η τεχνική ηγεσία είναι υπό αξιολόγηση πάντα. Όλοι κρίνονται με βάσει τη δουλειά που επιτελούν στην ομάδα και τα αποτελέσματα που φέρνουν», ήταν η θέση που μεταφέρθηκε από τη διοίκηση της Ομόνοιας, η οποία πέταξε στον Νορβηγό προπονητή το μπαλάκι της ευθύνης για το γεγονός πως δεν ενισχύθηκε το «τριφύλλι» στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Η διοίκηση αναμένει από την τεχνική ηγεσία να καταθέσει τις προτάσεις της για ποδοσφαιριστές που κρίνει ότι είναι κατάλληλοι για να ενταχθούν στο ρόστερ. Η διοίκηση αναμένει. Δεν είναι ο πρόεδρος που θα αποφασίσει την ποσότητα και τις θέσεις. Αναμένουμε τις προτάσεις για το ποιους παίκτες κρίνει ότι πρέπει να ενταχθούν. Είναι θέμα που χειρίζεται η τεχνική ηγεσία», είπε ο Ανδρέας Δημητρίου και ξεκαθάρισε πως το οικονομικό δεν ήταν λόγος για να χαλάσει κάποια μετεγγραφή.

«Δεν έχει σταματήσει κάποια μετεγγραφή για οικονομικούς λόγους ούτε μπήκαν αυστηρά όρια για την ενίσχυση Ιανουαρίου. Άρα το ξαναλέω, αναμένουμε τις προτάσεις της τεχνικής ηγεσίας. Γνωρίζει το μπάτζετ η ομάδα προγραμματισμού. Δεν υπάρχουν αυστηρά όρια, αν χρειαστεί υπέρβαση, θα γίνει», συμπλήρωσε.

Η διοίκηση της Ομόνοιας αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, την έβδομη στο φετινό πρωτάθλημα, και τις πληροφορίες για πώληση του Μαρίνου Τζιωνή στην Αμερική. Η είδηση αυτή έριξε λάδι στη φωτιά και προκάλεσε την οργή των φίλων του «τριφυλλιού», οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να αποδυναμώνεται, αντί να ενισχύεται.

Για πρώτη φορά η διοίκηση των πρασίνων έθεσαν τον Χένινγκ Μπεργκ και τους συνεργάτες του προ των ευθυνών τους. Η δικιά της ευθύνη της είναι πως δεν έτριξε τα δόντια πολύ πιο πριν και έδωσε στον Νορβηγό υπέρμετρη εξουσία, ιδίως μετά την απόλυση του Νεόφυτου Λάρκου. Ο Ανδρέας Δημητρίου διευκρίνισε πως το μπάτζετ της Ομόνοιας είναι πιο ψηλό σε σχέση με πέρσι. Το έτος 2020 η Ομόνοια, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που υποβάλλουν οι ομάδες – εταιρείες στην ΚΟΠ για έλεγχο, είχε έξοδα 13.282.922. Επομένως, το 2021 το ποσό αυτό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και αυτή είναι η απάντηση της επίσημης Ομόνοιας σε όσους κατηγορούν για αδιαφορία τον Σταύρο Παπασταύρου.

«Το φετινό μας μπάτζετ είναι πιο ψηλό από την περσινή σεζόν. Να σας πω την προσωπική μου εμπειρία. Ο πρόεδρος, ακόμη κι όταν γίνονταν οι συζητήσεις με τον Τζον Χριστοδούλου, δεν μας έδωσε την εντύπωση ότι έστω και στο ελάχιστο παραμέρισε τα καθήκοντα του στην Ομόνοια. Ήταν πάντοτε ο ίδιος. Έτσι είναι και τώρα. Ενδιαφέρεται, ασχολείται με όλες τις λεπτομέρειες. Όποτε τον χρειαστούμε, τον βρίσκουμε, ακόμα και σε δύσκολες ώρες. Αυτό που νιώθω, είναι πως ο πρόεδρος είναι εκεί, όπως ήταν πάντα. Ειδικά σε αυτές τις στιγμές, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ