aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το σχεδόν ανίκητο διαπραγματευτικό χαρτί

Ομόνοια: Το σχεδόν ανίκητο διαπραγματευτικό χαρτί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τα δημοσιεύματα (κυρίως) στον ελλαδικό Τύπο για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί τους. Ο λόγος για τους ιθύνοντες των πρασίνων, οι οποίοι λειτουργούν σε στυλ «άστε τους να γράφουν, εμείς να πάρουμε το πρωτάθλημα και τα άλλα θα γίνουν…».

Διότι ξέρουν πως, πέρα από το ότι ο σύλλογός τους στην εποχή Σταύρου Παπασταύρου έγινε μαγαζί… γωνία, η κατάκτηση του τίτλου προσφέρει και άλλο ένα ισχυρό ατού. Τυχόν εξασφάλιση συμμετοχής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποτελεί σχεδόν ανίκητο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής στο «Ηλίας Πούλλος».

Λέμε «σχεδόν» επειδή ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να «σκάσει» πρόταση στην οποίαν δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς.

Επομένως, οι παράγοντες της Ομόνοιας έχουν άλλον έναν καλό λόγο, ανάμεσα στους πολλούς, για να τη δουν να στέφεται πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Άλλωστε, οι μετοχές του Φαμπιάνο, για τον οποίον γίνεται το μεγαλύτερο «πανηγύρι» στην Ελλάδα, εκτοξεύτηκαν μέσω της πορείας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην τρέχουσα σεζόν.

Αντιστοίχως, βρέθηκαν στον δρόμο του «τριφυλλιού» ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι οι εν Ελλάδι σκάουτερ τον Βραζιλιάνο κίπερ.

Με δεύτερο συνεχόμενο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση λοιπόν, υπάρχει η προοπτική για ποδοσφαιριστές να εκτοξεύσουν την αξία τους. Ιδιαίτερα η νεαρή… φλέβα χρυσού των Λοΐζου Λοΐζου, Μαρίνου Τζιωνή και Ανδρόνικου Κακουλλή, που θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημαντικά πιο έμπειρη και πιο έτοιμη για τέτοιου επιπέδου προκλήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ