aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το ρεκόρ καριέρας που θα ψάξει ο Ντάρμπισαϊρ

Ομόνοια: Το ρεκόρ καριέρας που θα ψάξει ο Ντάρμπισαϊρ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την τέταρτη διαδοχική σεζόν στην Ομόνοια διανύει ο Ματ Ντέρμπισαϊρ. Το πρώτο κανόνι της Ομόνοιας τις σεζόν 2016-17 και 2017-18, στις οποίες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, παρουσιάζεται αποφασισμένος να αφήσει πίσω του την αρνητική περσινή περίοδο. Το «φώναξε» στα πρώτα δύο φετινά ματς πρωταθλήματος, στα οποία σκόραρε και μετρά ήδη δύο γκολ. Μια θετική εξέλιξη για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του, αφού συνέβαλε στις επιτυχίες της, ανεβάζοντας και την ψυχολογία του.

Στις πρώτες δύο σεζόν με το τριφύλλι στο στήθος, ο έμπειρος επιθετικός είδε και πάλι δίχτυα στους πρώτους δύο αγώνες, μάλιστα μέτρησε τρία αφού στο ένα από τα δύο σκόραρε δις. Αυτό που δεν έκανε ακόμη ο Ντέρμπισαϊρ, όχι μόνο στην Ομόνοια αλλά στην πολύχρονη καριέρα του, είναι να σκοράρει και στο τρίτο ματς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Να, λοιπόν, ένα σημαντικό κίνητρο για τον Άγγλο φορ ενόψει του μεθαυριανού εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει εκ νέου την Ομόνοια στην προσπάθεια κατάκτησης της νίκης, αλλά και θα δημιουργήσει ένα προσωπικό ρεκόρ. Θα βελτιώσει τις επιδόσεις του και θα στείλει ακόμη πιο δυνατό μήνυμα ότι επέστρεψε από την κάκιστη περσινή σεζόν, το γκολ είναι η δουλειά του και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη. Ο Ντέρμπισαϊρ, έχοντας φέτος ως στήριγμα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, είναι σε θέση να γίνει απειλητικός για κάθε αντίπαλη εστία και να «ματώσει» πολλές φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Όσον αφορά στις προηγούμενες τρεις σεζόν, στα πρώτα τρία ματς, ο Ντέρμπισαϊρ, στο «καλημέρα» με τη φανέλα της Ομόνοιας (2016-17), σκόραρε στην πρεμιέρα επί του Ερμή (3-1) και, ακολούθως, με τη Δερύνεια (2-2) είδε δίχτυα δύο φορές. Το σερί σταμάτησε στη Δόξα (1-1). Την επόμενη περίοδο (2017-18), πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο ματς απέναντι στον Εθνικό (2-1), σκόραρε και απέναντι στην Πάφος FC (1-2), ενώ έμεινε άσφαιρος με αντίπαλο την Αλκή (2-2). Σ’ ένα ματς που πέτυχε καθαρό γκολ και ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέρσι δεν είδε δίχτυα στην πρεμιέρα με την Αλκή (1-0), πέτυχε το «χρυσό» γκολ με το Παραλίμνι (1-0) και ακολούθως με την ΑΕΚ στο «Αρένα», όπως και φέτος, δεν σκόραρε (0-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ