aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πρότζεκτ και η προσπάθεια για ομίλους «παίζουν» στη «Mirror»

Ομόνοια: Το πρότζεκτ και η προσπάθεια για ομίλους «παίζουν» στη «Mirror»

Το τμήμα που ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ της «Mirror» (δηλαδή το ένθετο «Financial Mirror»), μέσω ενός ρεπορτάζ του αναφέρεται και στην Ομόνοια με τον εξής τίτλο: «Το πρότζεκτ της ποδοσφαιρικής Ομόνοιας επεκτείνεται στην Ευρώπη». Πρόκειται για ένα αναλυτικό ρεπορτάζ το οποίο αφορά στην παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου, στην εταιρεία που δημιουργήθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και γενικά στο πρότζεκτ του Κυπριο-Αμερικανού επενδυτή.

Τονίζεται πως η αποτυχημένη πρώτη σεζόν της παρούσας διοίκησης Παπασταύρου στην Ομόνοια, η οποία κατέρριψε αρνητικά ρεκόρ στην 72χρονη Ιστορία της, δεν επίφερε απογοήτευση στον ίδιο τον επιχειρηματία, δεν αποθαρρύνθηκε και προτίμησε να βαδίσει σε πιο ασφαλή μονοπάτια προσλαμβάνοντας τους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη οι οποίοι με τη σειρά τους επέλεξαν τον Χένινγκ Μπεργκ για προπονητή.

«Παρά τους αρχικούς δισταγμούς και τους οργανωμένους οπαδούς που έφυγαν για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα, ο Παπασταύρου έγινε πρόεδρος τον Μάιο του 2018», υπογραμμίζεται επίσης.

Επίσης, γίνεται αναφορά στα περίπου 30.000.000 ευρώ τα οποία δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Παπασταύρου για να επενδύσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στο 1.500.000 ευρώ που πρόσφερε άμεσα για τα οικονομικά κριτήρια της UEFA, στην απορρόφηση 9.500.000 ευρώ από το συνολικό χρέος των 15.000.000 ευρώ, αλλά και στην υπόσχεση για παροχή σε ετήσια βάση 5.000.000 ευρώ για μετεγγραφές και μισθολόγιο.

«Ευελπιστώντας πως έχει αφήσει πίσω τις μαύρες μέρες η Ομόνοια του Παπασταύρου εισέρχεται σε μια ευρωπαϊκή πορεία που μπορεί να της αποφέρει έσοδα από 1.000.000 έως και 17.000.000 ευρώ. Αυτά δεν αρκούν απλά για την κάλυψη του μπάτζετ μίας σεζόν, αλλά ισοδυναμούν με σοβαρή ένεση ρευστότητας. Αν η UEFA στείλει τις πρωταθλήτριες των χωρών που καταλαμβάνουν τις θέσεις 12-24 στη βαθμολογία της απευθείας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια δεδομένα θα εξασφαλίσει θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σ.σ. δεν έγινε γνωστό για κάτι τέτοιο). Οι ηττημένες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουν εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τη δεύτερη σε τάξη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Ομόνοια θα εισπράξει 5-7 εκατομμύρια», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αισθάνεται δικαιωμένος, αφού η Ομόνοια θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 10 χρόνια. Ο δεύτερος χρόνος του Παπασταύρου κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα (αλλά λόγω κορωνοϊού δεν της απονεμήθηκε πρωτάθλημα), ενώ η μεγάλη βάση υποστηρικτών του συλλόγου επέστρεψε επίσης στο γήπεδο και άρα οι στόχοι επιτεύχθηκαν, αναφέρεται επίσης σε ένα άλλο σημείο

Στο ρεπορτάζ σημειώνονται και οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Παπασταύρου στην Cablenet ενώ τονίζεται πως ο Λάρκου συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Κύπριους προπονητές με ταλέντο στο να βρίσκει ποδοσφαιριστές για ενδυνάμωση.

Επίσης αναφέρεται πως «οι οπαδοί της Ομόνοιας έχουν άλλον έναν λόγο να ενθουσιαστούν καθώς ο σύλλογος παράγει ποιοτικούς παίκτες από την Ακαδημία της».

Μιλώντας στον Financial Mirror, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου είπε: «Παρά την επιτυχία της φετινής χρονιάς που βασίστηκε σε μεγάλα ονόματα όπως ο Άγγλος επιθετικός Ματ Ντάρμπισαϊαρ, ο Ισπανός Τζόρντι Γκόμεθ με εμπειρία στη Α’ Κατηγορία Ισπανίας και στην Πρέμιερ Λιγκ και άλλοι, ενώ η Ομόνοια κατάφερε επίσης να προωθήσει καλούς νέους παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως ο Ανδρόνικος Κακούλλης, ο Μαρίνος Τζιώνης… Αμφότεροι έχουν αφήσει το σημάδι τους ως παίκτες με μεγάλες δυνατότητες. Δύο ακόμη νέοι έκαναν το ντεμπούτο τους, οι 17χρονοι Λοΐζος Λοΐζου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους».

Είπε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην επένδυση που έκανε ο Παπασταύρου στην ακαδημία και την υποδομή του συλλόγου. Ο Δημητρίου είπε ότι η οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης ακαδημίας για τον σύλλογο είναι προτεραιότητα για τον Παπασταύρου, ο οποίος προφανώς κάνει καλό στο λόγο του.

Είπε ότι στόχος του συλλόγου είναι να φτάσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη, κερδίζοντας πόντους για να βελτιώσει την κατάταξη της ομάδας και της χώρας. Ο Δημητρίου δεσμεύτηκε εκ μέρους του συλλόγου, ότι η ομάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Με λίγη τύχη, η ομάδα θα μπορούσε να προκριθεί σε μια ευρωπαϊκή ομάδα», κατέληξε.

ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ