aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πρώτο σοβαρό τεστ και για τον Μπεργκ

Ομόνοια: Το πρώτο σοβαρό τεστ και για τον Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κέρδισε τις εντυπώσεις με τη δουλειά του, κέρδισε τους ποδοσφαιριστές του και η ομάδα του κέρδισε τα πρώτα δύο ματς. Τώρα, είναι η ώρα για το πρώτο ντέρμπι, το πρώτο τεστ για την Ομόνοια, αλλά και τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός, που χαρακτηρίστηκε ως προπονητής υψηλού επιπέδου από τον Ντόσα Ζούνιορ σε δηλώσεις του στο goal.com.cy, αφού συνυπήρξαν στη Λέγκια, έχει ενώπιόν του μια τεράστια πρόκληση. Να οδηγήσει την Ομόνοια σε άλλη μια νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που αγνοεί από την περίοδο 2010-11. Με πιθανή επιτυχία, θα ανεβάσει νωρίς τις μετοχές του και μαζί τις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου της Ομόνοιας.

Ο Μπεργκ είναι έμπειρος προπονητής, έζησε σε Λέγκια και Βίντεοτον, σε Πολωνία και Ουγγαρία αντίστοιχα, πολλά ντέρμπι και παρουσιάζεται έτοιμος με τη σειρά του να βγει κερδισμένος. Σημαντική στο αυριανό ντέρμπι και η «μάχη» του πάγκου, ποιος προπονητής θα κερδίσει με την τακτική που θα επιλέξει να ακολουθήσει αλλά και την ανταπόκριση που θα τύχει από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Νορβηγός προπονητής, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και είναι όλα πιθανά για τις επιλογές στο αρχικό σχήμα. Έδειξε να μη διστάζει να προβεί σε αλλαγές και αυτό του το επιτρέπει το βάθος στο ρόστερ. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η επιλογή του σε σχήμα, πρόσωπα και κινήσεις από τον πάγκο.

Άλλωστε η δήλωσή του ότι «είμαστε ευέλικτοι, μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα και αυτό που θα επιλέξουμε απέναντι στην ΑΕΚ θα το δείτε την Κυριακή» αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ενδεκάδα και τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα του. Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας, όποιες κι αν είναι οι επιλογές του, είναι να φύγει η Ομόνοια νικήτρια από μια έδρα που δεν μπόρεσε ποτέ προηγουμένως να το κάνει. Είναι κι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο και για τον Μπεργκ, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ