aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πρώτο κρίνεται απαραίτητο

Ομόνοια: Το πρώτο κρίνεται απαραίτητο

Ξέχασε τι πάει να πει νίκη εκτός έδρας η Ομόνοια, τουλάχιστον εντός των συνόρων αφού πέτυχε «διπλό» επί της Γάνδης στο «καλημέρα» των φετινών υποχρεώσεών της. Η προηγούμενη, λοιπόν, νίκη των πρασίνων μακριά από το ΓΣΠ στο πρωτάθλημα ήταν στις 14 Μαΐου 2022. Τότε επικράτησε της ΠΑΕΕΚ με 5-2 στο Μακάρειο. Πέρα των 4 μηνών χωρίς νίκη εκτός έδρας, αφού στα πρώτα δύο της τρέχουσας σεζόν γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στην πρεμιέρα από τον Ακρίτα στο «Στέλιος Κυριακίδης» (0-1) και ακολούθως στην 3η αγωνιστική από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (1-2). Σε αντίθεση με τα παιχνίδια στο ΓΣΠ, που μετρά το απόλυτο των βαθμών, στα εκτός έδρας δεν μπόρεσε να μαζέψει βαθμό.

Στο προσεχές με τη Δόξα στην Περιστερώνα, θα θελήσει να σπάσει το ρόδι, αποφεύγοντας τρίτη διαδοχική ήττα. Οι δύο σερί νίκες της αντιπάλου και η βαθμολογική θέση της, υποχρεώνει την Ομόνοια να πάει υποψιασμένη και χωρίς ίχνος υποτίμησης. Το «διπλό» κρίνεται απαραίτητο, ώστε να μπορέσει η Ομόνοια να διατηρήσει επαφή με τον κορυφή. Αυτό είναι το ζητούμενο στα προσεχή παιχνίδια, ώστε να μπορέσει να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και να διεκδικήσει τον στόχο της, που είναι η επάνοδος στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, σε σχέση και πάλι με αυτά στο ΓΣΠ, η Ομόνοια παρουσιάστηκε ανέτοιμη από κάθε άποψη. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν απόρροια της κακής παρουσίας της. Οι πράσινοι δεν θέλουν με τίποτα να σκέφτονται ότι μπορεί να τριτώσει το κακό στα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους, Γι’ αυτό και ο Λένον, που προετοιμάζει την ομάδα με αρκετές απουσίες κυρίως λόγω εθνικών υποχρεώσεων, θα αναμένει τις επόμενες ημέρες την επάνοδο των διεθνών για να ετοιμάσει το πλάνο του.

Στα ευχάριστα για την τεχνική ηγεσία είναι η επάνοδος των Φαμπιάνο και Κασάμα. Σε αντίθεση με την απουσία και πάλι του Γιούστε, για τον οποίο σύντομα το ιατρικό επιτελείο της Ομόνοιας σε συνεννόηση με την τεχνική ηγεσία, αναλόγως και το πώς αισθάνεται ο ποδοσφαιριστής, θα αποφασίσει εάν ο Ισπανός στόπερ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» εύχονται πως θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο, αφού θα σημαίνει απουσία του Γιούστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ