aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το προσωπικό και το ομαδικό «στοίχημα» του Αναστασίου

Ομόνοια: Το προσωπικό και το ομαδικό «στοίχημα» του Αναστασίου

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πολύ πιο πριν απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έγινε για ν’ αναλάβει τα ηνία της Ομόνοιας και να αντικαταστήσει τον Χουάν Κάρλος Ολίβα, ο Γιάννης Αναστασίου φρόντισε να ζυγίσει όλα τα δεδομένα. Γνώριζε δηλαδή ότι θα είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, όμως, ως προπονητής που αρέσκεται στα δύσκολα, αποφάσισε να καθήσει στον «πράσινο» πάγκο και έβαλε ως στόχο του να κερδίσει το «στοίχημα», που είναι να επαναφέρει την ομάδα στον σωστό δρόμο και να αναδειχθεί επιτυχημένος μέσα από την πορεία της τόσο στη φετινή σεζόν όσο και στο μέλλον.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις ως αφεντικό του «τριφυλλιού» δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια. Και καλά έκανε, αφού μόνο λόγια δεν θέλουν ν’ ακούσουν αυτή τη στιγμή οι οπαδοί, αλλά θέλουν να δουν μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει αποτελέσματα. Ο 45χρονος προπονητής, όμως, είπε και κάτι πολύ σημαντικό για την εικόνα που θα παρουσιάσει η φετινή Ομόνοια, φανερώνοντας το μεγαλύτερο πρόβλημά της. «Έχω δει τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια. Το πρώτο πράγμα είναι η Ομόνοια να γίνει ομάδα, που θα παλεύει ο ένας για τον άλλο 90 λεπτά», ήταν τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος τόνισε εμμέσως πλην σαφώς πως τη θέση του «εγώ» πρέπει να πάρει το «εμείς», ζητώντας ουσιαστικά μια νέα νοοτροπία που θα εξαλείψει φαινόμενα που δεν έχουν θέση στην ομάδα της Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η πρώτη αποστολή του Αναστασίου με Ματ και με αρκετά προβλήματα

Ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», εκτός από το προσωπικό «στοίχημα» που προαναφέραμε, θα χρειαστεί τη βοήθεια των παικτών του για να κερδίσει και το ομαδικό. Ποιο είναι αυτό; Να αναστρέψει το κλίμα στα αποδυτήρια και να διαμορφώσει μια νέα ατμόσφαιρα στην ομάδα, αφού τα πάντα -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- έχουν να κάνουν με την ψυχολογία.

Διαβάστε επίσης: «Νοσοκομείο» η Ομόνοια

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Γιάννης Αναστασίου, ξέρουν ότι είναι ένας προπονητής που στοχεύει στην αγωνιστική… ανάταση των ποδοσφαιριστών. Θέλει δηλαδή να παίρνει το μάξιμουμ από παίκτες-κλειδιά που έμοιαζαν «καμένα χαρτιά», δίνοντάς τους τον αρχηγικό ρόλο που πρέπει να επωμιστούν για να δείξουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να συμβάλουν στη βελτίωση ολόκληρης της ομάδας. Αν ο 45χρονος τεχνικός καταφέρει άμεσα να δημιουργήσει νέες συνθήκες στα αποδυτήρια του «Ηλίας Πούλλος», τότε η Ομόνοια θα είναι στην αφετηρία μιας διαδρομής με προοπτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ