aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πλάνο του «Ολλανδού» παίρνει παράταση

Ομόνοια: Το πλάνο του «Ολλανδού» παίρνει παράταση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το παρατσούκλι που «κόλλησαν» τα ελλαδικά μίντια στον νέο προπονητή της Ομόνοιας, Γιάννη Αναστασίου, μόνο τυχαίο δεν είναι. Τα βιώματα και οι επιρροές του «Ολλανδού» –όπως τον αποκαλούν– προέρχονται από την περίφημη ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, όπου κατά βάση έχει ως διάταξη το 4-3-3. Ένα σύστημα που οι κορυφαίες ομάδες ανά τον κόσμο το προτιμούν, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να δουλέψει ορθολογικά στο «τριφύλλι», όσο κι αν ο Ελλαδίτης τεχνικός οραματίζεται να βλέπει την Ομόνοια να παίζει επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του στερούνται πάνω απ’ όλα φυσικής κατάστασης, κάτι που δεν επιτρέπει την αποτελεσματική εφαρμογή ενός τέτοιου απαιτητικού συστήματος, το οποίο για να πετύχει χρειάζεται αμυντικούς χαφ με αστείρευτα πνευμόνια και εξτρέμ με ακατάπαυστα τρεξίματα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τίποτα στην τύχη Αναστασίου και Σκέντζος

Αυτός (συν και οι απουσίες) ήταν ο κύριος λόγος που ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε στο ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο κόντρα στον Ερμή να εγκαταλείψει τις βλέψεις του για επιθετικό ποδόσφαιρο και να παρατάξει την ομάδα του με έναν σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας προφανώς συνειδητοποιήσει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχει η αναγκαιότητα απόκτησης του νικηφόρου αποτελέσματος. Το 4-3-3, λοιπόν, δύσκολα θα το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη άμεσα στην Ομόνοια, καθώς θα πρέπει πρώτα απ’ όλα όλοι οι ποδοσφαιριστές να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, αλλά και άπαντες (Ντάρμπισαϊαρ, Γκαφούρ, Ζίβετς, Εντρένα, Χριστοφή, Γκρίνιτζ) να ξεπεράσουν το πρόβλημα τραυματισμού τους και να επιστρέψουν δριμύτεροι στην αγωνιστική δράση.

Διαβάστε επίσης: Aναστασίου: «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κριθεί από την Ομόνοια»

Μέχρι τότε, όμως, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, είναι αποφασισμένος να περάσει στους ποδοσφαιριστές του την επιθετική φιλοσοφία που επιθυμεί ο ίδιος, αλλά και τα «θέλω» του σε ό,τι αφορά τον τρόπο που τους θέλει να αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου, ούτως ώστε όταν κρίνει πως είναι η στιγμή να βάλει σε λειτουργία το πλάνο 4-3-3, να μπορούν όλοι να το υιοθετήσουν με θρησκευτική ευλάβεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ