aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ

Ομόνοια: Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το οδοιπορικό που άρχισε από το Στάδιο Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Γερεβάν απέναντι στην Αραράτ-Αρμενία στις 19 του περασμένου Αυγούστου θα ολοκληρωθεί απόψε στην έδρα της Αϊντχόφεν (19:55, Cytavision Sports 3). Η Ομόνοια θέλει να κλείσει όσο πιο αξιοπρεπέστατα γίνεται το καλύτερο ευρωπαϊκό ταξίδι στην ιστορία της, που άρχισε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έφερε την πρώτη πρόκριση σε φάση ομίλων της UEFA και συγκεκριμένα του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχοντας καταφέρει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια της, θα προσπαθήσει να πράξει και απόψε το ίδιο. Γιατί όχι; Τα κατάφερε στα προκριματικά της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς (0-2, 0-0), το έκανε στη συνέχεια και στη δεύτερη απέναντι σε Γρανάδα (0-2, 1-2), ΠΑΟΚ (1-1, 2-1) και Αϊντχόφεν (1-2).

Οι πράσινοι μάλιστα έφτασαν χθες στην Ολλανδία έχοντας την ψυχολογία στα ύψη, μετά από δύο σερί σπουδαίες νίκες. Αρχικά πήραν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους σε φάση ομίλων εις βάρος του «δικεφάλου του βορρά». Ακόμα περισσότερο, όμως, χάρηκαν ακολούθως το μεγαλοπρεπέστατο 3-0 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που ήταν η πρώτη επιτυχία εις βάρος του από το 2013. Όταν λοιπόν το κλίμα είναι το κατάλληλο ποιος θα ήθελε να το χαλάσει; Σίγουρα όχι ο Χένινγκ Μπεργκ, που ελπίζει κατά το ταξίδι της επιστροφής να ισχύουν παρόμοια ψυχολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, επειδή έχει τονιστεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα από τον σύλλογο της Λευκωσίας ότι η προσοχή έχει στραφεί για τα καλά στο πρωτάθλημα, αναμένονται αρκετές αλλαγές από τον Νορβηγό σε σχέση με το «αιώνιο» ντέρμπι. Ίσως στο Φίλιπς Στάντιον να παραταχθεί ενδεκάδα που να θυμίζει εκείνη που άρχισε στο παιχνίδι του ΓΣΠ με τον ΠΑΟΚ. Στο Αϊντχόφεν δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Μποτεάκ, Μαυρίας, Κακουλλής και Κυριακίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ