aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το όνειρο απαιτεί υπέρβαση

Ομόνοια: Το όνειρο απαιτεί υπέρβαση

Υπέρβαση στην υπέρβαση έκανε πέρσι η Ομόνοια για να σφραγίσει πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τι σημαίνει αυτό; Το όνειρο απαιτεί υπέρβαση, αφού οι αντίπαλοι που βρίσκει η Ομόνοια στον δρόμο της είναι και ικανοί και έμπειροι στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Είναι πρωταθλήτριες ομάδες από πρωταθλήματα πιο προηγμένα, έστω και ώς ένα βαθμό, σε σχέση με το δικό μας αλλά και με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό. Ωστόσο στην Ομόνοια θέλουν και έχουν ως στόχο να κυνηγούν τα όνειρά τους και αυτό θα θελήσουν να κάνουν στο αυριανό παιχνίδι με την Ντιναμό. Όσο κι αν οι πιθανότητες περιορίστηκαν μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ.

Η Ομόνοια θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση, όπως πέρσι, αρχικά με τη Λέγκια στη Βαρσοβία και ακολούθως με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΓΣΠ. Οι πράσινοι πιστεύουν στις δυνατότητές τους και θα το παλέψουν. Άλλωστε, εάν δεν το πιστέψεις δεν θα το ζήσεις. Και επειδή ο Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του το πιστέουν, θα το κυνηγήσουν για να το ζήσουν.

Σαφέστατα και όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» έχουν επίγνωση των δυσκολιών. Είναι ρεαλιστές. Από την άλλη όμως, κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει πριν να αρχίσει. Όλα γίνονται, με πίστη και καλή εμφάνιση. Πόσο μάλλον όταν σ’ αυτή την προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι μόνοι αλλά θα έχουν τη στήριξη των οπαδών τους.

Το μηδέν στην άμυνα απαιτείται, την ώρα που το γκολ στην επίθεση επιβάλλεται. Και δεν αρκεί μόνο ένα αλλά τουλάχιστον δύο, οδηγώντας το ματς στην παράταση και δίνοντας ελπίδα στη διάκριση.

Οι ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στην ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με την Ντιναμό είναι όλοι διαθέσιμοι αφού υπολογίζεται και ο Γιούστε που απουσίασε λόγω τραυματισμού στο πρώτο ματς. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Κίκο και Ατιέμγουεν. Δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά ο Μπεργκ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ίσως και τίποτα. Εάν όμως προκύψουν διαφοροποιήσεις, αυτές θα αφορούν στον μεσοεπιθετικό χώρο, με τους Παπουλή, Λοΐζου και Τζιωνή να διεκδικούν θέση.

Η Ομόνοια θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της με προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος», στις 19:00, ώρα που θα αρχίσει και ο αυριανός αγώνας. Την ίδια ώρα θα προπονηθεί και η Ντιναμό στο ΓΣΠ. Νωρίτερα, στις 17:00, ο Χένινγκ Μπεργκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ