aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το μεγάλο στοίχημα του… καλοκαιριού

Ομόνοια: Το μεγάλο στοίχημα του… καλοκαιριού

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ακόμη δεν έχει τελειώσει η σεζόν και για την ώρα κανείς δεν ξέρει πότε αυτό θα γίνει ελέω κορωνοϊού, θα ασχολούνται με το… καλοκαίρι και ποια θα είναι η επόμενη μέρα (σ.σ. σεζόν) στην Ομόνοια; Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί πρώτα η τρέχουσα περίοδος και μετά ασχολούνται για την επόμενη. Ωστόσο, τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται είναι ένα κεφάλαιο που θα απασχολήσουν το προσεχές διάστημα, όχι μόνο γιατί απ’ ό,τι φαίνεται είναι δεδομένη η επιμήκυνση της σεζόν αλλά και για πιθανή ανανέωσή τους. Είναι κάτι που εναπόκειται στην Ομόνοια εάν θα το πράξει και αναλόγως ποια θα είναι η θέση των ποδοσφαιριστών.

Το ευχάριστο για το «τριφύλλι» είναι πως λίγα είναι τα συμβόλαια που έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Μαΐου. Συγκεκριμένα, είναι τέσσερα που ολοκληρώνονται και άλλα τόσα που αφορούν σε ποδοσφαιριστές που είναι με δανεισμό από άλλες ομάδες. Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Μίκου και Στυλιανού θα μένουν ελεύθεροι, ενώ οι Ουζόχο, Λούφτνερ, Παντίλιμον και Ακιντόλα είναι δανεικοί από τις Λα Κορούνια, Κοπεγχάγη, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μίντιλαντ αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία τους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν ελεύθεροι, παρόλο που για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, οι πράσινοι δεν λένε όχι σε παραμονή των Φαμπιάνο και Χούμποτσαν. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκε προ του τραυματισμού του. Η κατάσταση που θα βρεθεί με την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση, ενδεχομένως να κρίνει και το μέλλον του στην Ομόνοια. Όσο για τον Σλοβάκο αμυντικό, αν και «εφεδρικός» όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας, διέπρεψε και με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει και την επόμενη σεζόν. Θα είναι μια καλή επιλογή στον πάγκο, γιατί όχι και να κερδίσει θέση βασικού. Δεν αναμένεται να συνεχίσουν οι άλλοι δύο.

Για τους δανεικούς δύσκολα θα συνεχίσει ο Λούφτνερ που εξέφρασε πρόθεση επιστροφής του στην Κοπεγχάγη για να κερδίσει εκ νέου θέση βασικού, παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Στην Ομόνοια σαφώς και επιθυμούν παραμονή του. Πρόθεση παραμονής υπάρχει και για τον Ουζόχο, εφόσον επανέλθει και είναι απόλυτα υγιής. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σεζόν θα δουλέψει υπέρ του Νιγηριανού για να είναι σε θέση με την έναρξη της προετοιμασίας να είναι έτοιμος να ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα.

Βεβαίως, η Λα Κορούνια αλλά και η θέση του ποδοσφαιριστή, που φαίνεται να επιθυμεί να παραμείνει ντυμένος στα πράσινα θα κρίνουν το μέλλον της συνεργασίας του με την Ομόνοια. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Παντίλιμον στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ στην Ομόνοια θέλουν και πολύ μάλιστα διατήρηση του Ακιντόλα στο ρόστερ τους. Πρόκειται για την πιο δύσκολη από τις πιο πάνω περιπτώσεις, όμως όλα είναι πιθανά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ