aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Tο «μαύρο κουτί» της πρώτης ήττας

Ομόνοια: Tο «μαύρο κουτί» της πρώτης ήττας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από τα πέντε ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα η Ομόνοια, στα τέσσερα προηγήθηκε, αφήνοντας τον αντίπαλό της να τρέχει το σκορ. Στα πρώτα τρία κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση και να φθάσει σε ισάριθμες επιτυχίες. Στο πρόσφατο με την Πάφο δεν ήταν το ίδιο όπως τα προηγούμενα τρία. Ναι μεν πήρε και πάλι το προβάδισμα, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Αυτή τη φορά δεν είχε τον τρόπο να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση σε συνδυασμό με την κακή αμυντική λειτουργία και τα ατομικά λάθη, δέχθηκε στο τέλος φυσιολογικά την πρώτη της ήττα.

Σε προηγούμενα ματς η Ομόνοια έδειξε να έχει τον τρόπο και να ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό (και) στον Μπεργκ, τόσο στην τακτική που ακολουθούσε η ομάδα του μετά το προβάδισμα αλλά και σε κινήσεις που γίνονταν, είτε εσωτερικές είτε από τον πάγκο με τις αλλαγές του. Το Σάββατο ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο. Ίσως να μην πρόλαβε αφού η ισοφάριση ήλθε τέσσερα λεπτά μετά το προβάδισμα της Ομόνοιας. Σε μια φάση που πιάστηκε στον ύπνο όλη η ομάδα, με πολλούς ποδοσφαιριστές να μένουν ψηλά και ο αντίπαλος εκδήλωσε υποδειγματικά την αντεπίθεσή του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Μπεργκ έπαθε, θα δείξει αν έμαθε

Όσο για το τι ακολούθησε της ισοφάρισης, είναι κάτι που επιβάλλεται να προβληματίσει τον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του. Καμία αντίδραση. Η Ομόνοια δεν έκανε φάση μετά το 1-1, ενώ λόγω μαζεμένων λαθών και κόπωσης, όπως φάνηκε, περιορίστηκε στο δικό της μισό γήπεδο, ο αντίπαλος έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και στο τέλος το πήρε. Πώς; Λόγω της τραγικής αμυντικής συμπεριφοράς των πρασίνων.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα νεότερα για τον τραυματισμό του (απαραίτητου) Γκόμες

Η διακοπή μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα κρίνεται ωφέλιμη. Γιατί; Επειδή θα δοθεί χρόνος για βελτίωση των όποιων λαθών έγιναν στο ματς που προηγήθηκε αλλά και για να επανέλθει η ηρεμία και με καθαρό μυαλό να προετοιμαστεί η ομάδα για το επόμενο παιχνίδι. Και για την Ομόνοια ακολουθεί ντέρμπι με την Ανόρθωση εκτός έδρας και θέλει να πάει όσο το δυνατό πιο έτοιμη, ήρεμη και αποφασιστική για επάνοδο στις επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ